Στα χέρια της Microsoft η Bethesda, θα τηρηθούν οι αποκλειστικότητες του PS5 (!)

Στα χέρια της Microsoft περνά ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου του gaming: Η Bethesda, η εταιρεία πίσω από blockbuster όπως το Fallout, το Doom, το Skyrim και το Wolfenstein.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα πληρώσει 7,5 δισ. δολάρια για τη μητρική της Bethesda, ZeniMax Media. Όπως έγινε γνωστό, τα δημοφιλή franchises θα προστεθούν στο Game Pass για κονσόλες και PC, σε μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις της επερχόμενης νέας κονσόλας της Microsoft- του Χbox Series X, έναντι του PlayStation 5. Ήδη το «πακέτο» Game Pass παρέχει στους παίκτες πρόσβαση σε πάνω από 200 παιχνίδια.

Ο Πιτ Χάινς, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Bethesda Softworks, είπε ότι η συμφωνία αυτή παρέχει πρόσβαση σε πόρους που «θα μας κάνουν καλύτερο εκδότη και developer». Όπως υπογράμμισε σε σχετικό blog, «δουλεύουμε πάνω στα ίδια παιχνίδια που δουλεύαμε και χθες, από τα ίδια studio με τα οποία συνεργαζόμασταν για χρόνια, και αυτά τα παιχνίδια θα εκδοθούν από εμάς».

Μια από τις πρώτες απορίες των gamers ωστόσο τι θα συμβεί τελικά με τα παιχνίδια της Bethesda στα PlayStation και Switch. Οι δηλώσεις του Todd Howard άφηναν να εννοηθεί πως η Bethesda θα συνεχίσει τις multiplatform κυκλοφορίες.

Την απάντηση ηρθε να δώσει τελικά ο επικεφαλής του Xbox τμήματος, Phil Spencer. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft σκοπεύει να τηρήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες για τα Deathloop και Ghostwire: Tokyo, τα οποία είναι χρονικές αποκλειστικότητες του PlayStation 5. Φυσικά, δεν θα αργήσουν να φτάσουν στα Xbox και Windows 10. Στη συνέχεια, οι μελλοντικοί τίτλοι της Bethesda θα κυκλοφορούν στο Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα, για τις Xbox κονσόλες και το PC.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.