Alpaca Ball: Allstars

Άντε να εξηγήσεις… Λοιπόν… Αλπάκα, που παίζουν ποδόσφαιρο κλωτσώντας τη μπάλα με το κεφάλι. Αυτό. Όχι, σοβαρά. Αυτό είναι το Alpaca Ball: Allstars.

Μιλάμε για έναν καθαρά arcade -και καθαρά indie- τίτλο, όπου παίζουμε με έως 8 παίκτες (4v4) σε μικρά γηπεδάκια, χειριζόμενοι αλπάκα (=τα συμπαθέστατα θηλαστικά με το παχύ αφράτο τρίχωμα και τον ψηλό λαιμό) και σκοπός είναι να βάλουμε περισσότερα γκολ από την αντίπαλη ομάδα.

https://youtu.be/Z0_zDn2kkY4

Το βασικό στοιχείο του gameplay είναι η καλογραμμένη μηχανή φυσικής της μπάλας. Και όταν λέμε μπάλας εννοούμε οτιδήποτε. Μπορούμε να διαλέξουμε από κανονική ποδοσφαίρου, μπάλα βόλλει, ράγκμπι, ακόμα και απλά ζάρια. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εμφανίζονται διάφορα power-ups που δίνουν ενδιαφέρουσες δυνάμεις στους “παίκτες”. Σε αυτά συγκαταλέγονται κράνη για πολιόρκηση των αντιπάλων, ένα που μετατρέπει όλους τους άλλους παίκτες σε νάνους, παγκολίνους και άλλα τέτοια.

Παράλληλα, έχουμε αρκετά διαφορετικά γήπεδα, το καθένα με τις δικές του ιδιαίτερες διαστάσεις και γεωμετρία. Αυτό εννοείται πως αλλάζει κατά πολύ την προσέγγιση στο παιχνίδι μας.

Τεχνικά πρόκειται για ένα παιχνίδι με καρτουνίστικα τρισδιάστατα γραφικά με απλή γεωμετρία και φανταχτερά χρώματα. Τα ηχητικά εφέ ταιριάζουν στο εικαστικό στυλ ενώ ο χειρισμός είναι απλός και άμεσος.

Δυστυχώς, και ευτυχώς, το Alpaca Ball: Allstars είναι ένα τρομερά απλό παιχνίδι. Θα το βάζαμε στην κατηγορία των party games, και εκεί λάμπει πραγματικά (μετά το lockdown ε). Να σημειωθεί πως ήδη σχεδιάζονται content updates από τους δημιουργούς με έξτρα ομάδες, modes και Minigames. Πράγματα που θα θέλαμε στην αρχική version, αλλά θα τα καλοδεχτούμε.

Alpaca Ball: Allstars

8.2

Βαθμός

8.2/10

Θετικά

  • Απλό και διασκεδαστικό gameplay
  • Χαριτωμένα γραφικά

Αρνητικά

  • Λιγοστό content (για την ώρα)

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.