9 Monkeys of Shaolin

Κυρίες και κύριοι. Σε όσους λένε κάτι οι λέξεις “Streets of Rage” και “Double Dragon” αφήστε το κείμενο και αγοράστε το 9 Monkeys of Shaolin. Οι άλλοι προσδεθείτε.

Το ψαροχώρι του Wei Cheng δέχθηκε επίθεση από πειρατές οι οποίοι σκότωσαν τους φίλους και την οικογένειά τους. Αυτός, οπλισμένος με τη γνώση των αρχαίων κινεζικών πολεμικών τεχνών ξεκινά το ταξίδι της εκδίκησης. Στο πλευρό του είναι οι ντόπιοι Σαολίν που τον περιθάλπτουν και τον κουράρουν. Έτσι, ξεκινά να ξυλοφορτώνει πειρατές.

Τo gameplay είναι μια κυριολεκτική αναβίωση του ιστορικού beat ’em up στυλ, ελαφρώς εκμοντερνισμένο όμως. Δύο-και-μισή διαστάσεις κίνησης, ορδές εχθρών, ξύλο, σε ένα σκηνικό ταινίας kung-fu παλιάς σχολής.

Τα τρία στυλ μάχης δίνουν έναν ενδιαφέρον αέρα στο παιχνίδι και το απομακρύνουν από την επαναληψιμότητα των πατεράδων του είδους. Μάχη σε γη, ακροβατικά και μαγεία εναλλάσσονται κομψά και παρέα με το skill tree του Cheng φτιάχνουν μια εμπειρία ταιριαστή σε κάθε στυλ παίκτη. Φυσικά δε λείπει και το πλήρες gear της εποχής, αποτελούμενο από weapons, footwear και prayer beads (Diablo III Monk καλεί τάγμα, όβερ).

Επίσης υπάρχει co-op mode, local ή online, για μάχες με φίλους.

Στα τεχνικά το 9 Monkeys of Shaolin είναι απλό και εύπεπτο. Χαριτωμένα γραφικά με ωραία ατμόσφαιρα κυριαρχούν στην οθόνη μας. Τα sprites είναι καλοφτιαγμένα, όπως και το animation. Στα parry, που τα frames μετράνε, όλα πάνε καλά τις περισσότερες φορές. Ηχητικά έχουμε ωραίες μουσικούλες και χλάπα-χλούπα από τις σφαλιάρες. Στα συν προσμετράται ο άμεσος και φιλικός προς τον παίκτη χειρισμός.

Συνοψίζοντας, μιλάμε για έναν πολύ καλό τίτλο. Αναβιώνει άψογα το αγαπημένο -αλλά χρόνια ξεχασμένο- στυλ του 2D beat ’em up και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το sequel!

9 Monkeys of Shaolin

9

Βαθμός

9.0/10

Θετικά

  • Άψογο gameplay
  • Όμορφα γραφικά

Αρνητικά

  • Μικρή διάρκεια

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.