Summer in Mara

Αχ…. διακοπούλες στο νησί, εξερεύνηση στο χωριό, καλοκαιράκι, νέοι φίλοι, βόλτες όλη μέρα, αυτή είναι ζωή. Και αυτό είναι το Summer in Mara.

summer in mara screenshotΗ μικρή Koa ζει στο νησί της παίζοντας και εξερευνώντας όλη τη μέρα. Μια μέρα η γιαγιά της, Haku, της δίνει ένα γράμμα λέγοντας πως πρέπει να ανακαλύψει το μυστικό πίσω από τη μεγάλη πόρτα στην άκρη του νησιού. Έτσι η Koa ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια στο αρχιπέλαγος, χωρίς όμως να παραμελεί τις δουλειές της στο σπίτι, τα σπαρτά της, τη συλλογή καρπών και άλλων πολύτιμων αγαθών. Θα συναντήσει νέους χαρακτήρες σε διάφορα άλλα μικρά νησάκια και θα κάνει νέους φίλους. Κάπως έτσι, γεμάτο δραστηριότητες θα περάσει όλο της το καλοκαίρι.

Το Summer in Mara είναι στην ουσία ένας τίτλος που μπερδεύει life simulators με απασχόληση στην φάρμα, εξερεύνηση και social στοιχεία. Θυμίζει Animal Crossing, Harvest Moon, Stardew Valley και τα άλλα γνωστά παιχνίδια του είδους, ενώ φέρνει και μερικά νέα στοιχεία.Ένα από αυτά είναι το πιο adventuring RPG μέρος του παινχιδιού. Γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες θα κληθούμε να κάνουμε κάποια quests (fetch κυρίως) ώστε να προχωρήσει η ιστορία. Φυσικά αυτά δεν είναι υποχρεωτικά και μπορούμε να παίξουμε το Summer in Mara ως χαλαρό farm game, βοηθούν όμως αφού δίνουν πρόσβαση σε νέα προϊόντα για το μποστάνι, κτήρια και συνταγές. Να σημειωθεί πως δεν έχουμε real time ρολόι μα ο χρόνος in game περνάει μόνο όταν έχουμε ανοιχτό το παιχνίδι.

Ο κόσμος της Koa είναι ένας φωτεινός, χαρούμενος και διασκεδαστικός κόσμος. Τα γραφικά είναι πολύχρωμα και χαριτωμένα, κατά κύριο λόγο. Χάνουν σε ποιότητα και αρκετές φορές φαίνονται να τρεμοπαίζουν στο βάθος της οθόνης ή να θολώνουν απρόσμενα. Ευτυχώς αυτό μετά από λίγο συνηθίζεται, τόσο σε handheld όσο και σε docked mode. Σε αυτό συμβάλλει η ροή που έχει το παιχνίδι. Ως συνηθίζεται σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει. Από πότισμα και φύτεμα ως συλλογή κοχυλιών και παράδοση καρπών στον φίλο μας στο παραδίπλα νησάκι.

Γενικά το Summer in Mara είναι αρκετά χαλαρό στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Φυσικά έχει εμπνευστεί από τα “θηρία” του είδους αλλά φέρνει μια αρκετά ανάλαφρη διάθεση, ίσως λίγο πιο παιδική, μιας και μιλάμε για μια εντεκάχρονη πρωταγωνίστρια. Είναι ένας τίτλος που αξίζει την προσοχή μας, και προτείνεται άφοβα σε μικρές ηλικίες.

Summer in Mara

7.3

Βαθμός

7.3/10

Θετικά

  • Απλό και διασκεδαστικό gameplay
  • Χαριτωμένα γραφικά
  • Πολλές ώρες διασκέδασης

Αρνητικά

  • Φτωχή ποικιλία σε quests
  • Χαμηλή ανάλυση

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.