Red Wings: Aces of the Sky

Το Red Wings: Aces of the Sky είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνιδάκι. Κυκλοφορεί για όλα τα συστήματα, κι εμείς το δοκιμάσαμε σε Nintendo Switch. Πάμε.

Μιλάμε για έναν arcade τίτλο αερομαχιών. Σύμφωνα με τους δημιουργούς κάθε “πίστα” είναι και μια σελίδα ιστορίας, από τις εποχές των μεγάλων ανακαλύψεων τουλάχιστον, αναφορικά με τις αερομαχίες και τα αεροσκάφη γενικότερα (aka Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος). Θα πιλοτάρουμε ιστορικά αεροσκάφη στο σμήνος του θρυλικού Κόκκινου Βαρόνου, μόνοι ή παρέα με έναν φίλο σε couch co-op. Φυσικά δε μιλάμε για κάποιο παιχνίδι με έξαρση ρεαλισμού μιας και το Red Wings: Aces of the Sky είναι ξεκάθαρα πως βλέπει τα πράγματα από μια πιο ανάλαφρη σκοπιά.

Το gameplay τώρα είναι τόσο-όσο, θα λέγαμε. Ενδιαφέροντα είναι τα mechanics αλλά και “καρτουνίστικα” αρκετές φορές. Φυσικά θα κάνουμε barrel rolls, twists, έχουμε finishing moves και άλλα τέτοια. Το στόρι χωρίζεται σε αποστολές και υπάρχει και ένα survival mode όπου καλούμεθα να επιβιώσουμε από κύματα εχθρών με το καλύτερο δυνατό σκορ. Γενικά όλη η αίσθηση του Red Wings: Aces of the Sky βγάζει μια νοσταλγία προς ένα πιο χαλαρό ύφος gaming.

Στους πιο παλιούς θα θυμίσει σίγουρα το θρυλικό Crimson Skies. Και τότε ο τίτλος φαίνεται άδειος.

Τα περιβάλλοντα είναι φτωχά, αφού τα συννεφάκια και το έδαφος με την όχι-και-τόσο μεγάλη ποικιλομορφία γίνονται σύντομα επαναλαμβανόμενα. Εδώ έρχονται μερικοί μηχανισμοί να σώσουν την κατάσταση, με μικρή επιτυχία όμως αφού οι αποστολές μοιάζουν όλες ίδιες. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα του τίτλου είναι άλλο. Η έλλειψη σοβαρού multiplayer φαίνεται κάτι απίστευτο για το είδος, αλλά και την εποχή μας. Ένας τίτλος που είναι σαν στυλ κομμένος και ραμμένος για παιχνίδι με πολλούς παίκτες αναγκάζεται να αρκεστεί σε μόλις δύο, κι αυτοί χωρίς να είναι αντίπαλοι. Σε αντίθετη περίπτωση θα μιλούσαμε για κάτι εξαιρετικό αφού οι απλοί μηχανισμοί και το γρήγορο gameplay είναι ταμάμ για ατελείωτες αερομαχίες.

Τεχνικά δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Απλά και ευδιάθετα cel shaded γραφικά με κομιξάδικο ύφος και εφέ που πλαισιώνονται από το πολεμικών διαστάσεων score των εμβατηρίων.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο κείμενο, μιας και ο τίτλος δεν ενδεικνύεται για πολλά λόγια, το Red Wings: Aces of the Sky είναι μια τίμια προσπάθεια ενός indie studio. Πραγματικά ευχόμαστε να λάβει το πολυπόθητο online update και τότε θα ανέβει εκεί που του αξίζει.

Red Wings: Aces of the Sky

5

Βαθμός

5.0/10

Θετικά

  • Ανάλαφρο στυλ
  • Χαριτωμένα γραφικά

Αρνητικά

  • Έλλειψη ποικιλίας στα περιβάλλοντα
  • Μονότονες αποστολές
  • Έλλειψη multiplayer

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.