Children of Morta

Η οικογένεια Bergson φυλά το Όρος Morta για γενιές, μα τώρα έρχεται αντιμέτωπη με την πιο επικίνδυνη δοκιμασία. Το άλλοτε φιλήσυχο βουνό έχει μεταμορφωθεί σε ένα βίαιο, γεμάτο τέρατα μέρος. Στο Children of Morta παίρνουμε το μέρος των Bergsons και βιώνουμε ό,τι σημαίνει να είσαι μια οικογένεια ηρώων!

Ο τίτλος, με μια φράση, είναι ένα Diablo clone. Αλλά είναι τόσο καλοφτιαγμένος που η έμπνευση του δεν έχει πια σημασία. Όλο το gameplay Children of Morta screenshotείναι στην οπτική της ψηλής κάμερας με προοπτική, όπως μας έχει συνηθίσει το είδος. Στα διάφορα σκοτεινά επίπεδα καλούμαστε να σκοτώσουμε ορδές εχθρών, να βρούμε power ups, να εξελίξουμε τον χαρακτήρα που χειριζόμαστε και φυσικά να σκοτώσουμε το boss.

Το Children of Morta μας επιτρέπει σταδιακά να ξεκλειδώσουμε όλους τους Bergson, ξεκινώντας από τον Fighter-style πατέρα, την Ranger κόρη και τον Assassin γιο κ.ο.κ. Εδώ φυσικά έρχεται να κολλήσει το βασικό σύμπλεγμα gameplay mechanics που κάνει το Children of Morta εξαιρετικό.

Μιλάμε για έναν δύσκολο τίτλο, με άκαρδα levels και σαδιστική δυσκολία.

Κυρίως στο single player. Οπότε καλούμεθα να παίξουμε το εξαιρετικό local co-op mode με όποιον είναι γύρω μας, μπας και βγει το level. Φυσικά γίνεται και με έναν παίκτη, αλλά με αρκετό grinding και θανάτους, κάθε φορά και πιο μακριά. Όλα αυτά γίνονται χωρίς κανένα φόβο πως θα βαρεθούμε όμως αφού κάθε φορά ο χάρτης είναι διαφορετικός. Άλλες διακλαδώσεις, άλλη διάρκεια, power ups, mini bosses, minigames, loot, όλα αλλάζουν σε κάθε try. Παράλληλα με αυτό, μην περιμένετε levels διαστάσεων Diablo (σ’ αγαπώ). Η διαδρομή ως το πρώτο Boss ξεκινά με ένα συντηρητικό 20λεπτο και στα τελευταία -μέχρι να βγει- runs φτάνει ίσως τα 10 λεπτάκια.

Φυσικά σε αυτό παίζει ρόλο το leveling και το skill tree κάθε χαρακτήρα. Ενώ ο καθένας έχει τα δικά του skills και ablilities υπάρχει και το “οικογενειακό δέντρο” με passives που ισχύουν σε κάθε χαρακτήρα. Πολύ σωστή υλοποίηση που δίνει έναυσμα να ασχοληθούμε με όλους τους Bergson αντί να επιμείνουμε στο leveling μόνο ενός.

Σε παρουσίαση το Children of Morta παίρνει σχεδόν άριστα. Τα pixelated γραφικά του πλησιάζουν το pixel art και δένουν τέλεια με το ύφος της ιστορίας αλλά και του genre. Πόντοι χάνονται από την κίνηση της κάμερας, που ζαλίζει με το shake της όταν ο χαρακτήρας κινείται γρήγορα. Ο ήχος κάνει την έκπληξη με το καλό voice over, ειδικά για ένα πρωτοεμφανιζόμενο στούντιο όπως είναι η Dead Mage.

Κλείνοντας, το Children of Morta είναι ένα indie διαμαντάκι που φέρνει νέα πνοή σε ένα genre που καλώς ή κακώς κρέμεται από το Diablo και το Path of Exile. Δείτε το σίγουρα!

Children of Morta

8.7

Βαθμός

8.7/10

Θετικά

  • Εξαιρειτική υλοποίηση
  • Καλοσχεδιασμένα γραφικά και ήχος
  • Πολύ καλό voice acting

Αρνητικά

  • Χρειάζεται αρκετά runs / αυξημένη δυσκολία
  • Κουραστική κάμερα

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.