Borderlands: The Pre-Sequel [Handsome Collection]

Η συνέχεια πριν το προηγούμενο Borderlands, αλλά όχι το 1 ούτε το 3, είναι το The Pre-Sequel! Ο Handsome Jack του Borderlands 2 μπλέκεται με τον πρωταγωνιστή του stand alone expansion (?) σε μια διαστημική ιστορία. Και ναι, οι psychos στο φεγγάρι λέγονται Lunatics. Pun intended.

Ναι, στο φεγγάρι της Pandora γίνονται όλα. Και ο Jack είναι το αστέρι. Η ιστορία δεν έχει ιδιαίτερη βάση αφού το σενάριο περιστρέφεται γύρω από το πως ο συμπαθής αστείος τυπάκος Jack γίνεται ο σαδιστής τρελάκιας που όλοι ξέρουμε και μισούμε. Κατά τη διάρκεια θα συναντήσουμε γνωστούς και μη χαρακτήρες, θα ακούσουμε ιστορίες και αστεία που δίνουν meta ενδιαφέρον στο σενάριο της “τριλογίας”. Τα quests παραμένουν στο ίδιο μοτίβο, σκόρπια στο μεγάλο χάρτη και σχετικά επαναλαμβανόμενα. Αυτό περίπου ως τη μέση αφού μετά η αγαπημένη μηχανή από σφαίρες και loot παίρνει μπρος και γίνεται ο χαμός.

Το Pre-Sequel δεν καταφέρνει να φτιάξει τις “κοιλιές” των προκατόχων του αλλά το νέο σκηνικό και η συχνή επικοινωνία με τους άλλους ήρωες κάνουν τη βόλτα πιο διασκεδαστική. Ενδιαφέρον έχει πως τώρα έχουμε να κανονίζουμε και το οξυγόνο του χαρακτήρα και τη βαρύτητα. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι όλες οι αλλαγές στο gameplay. Gravity jumps που φαίνονται να διαρκούν μια αιωνιότητα και που-και-που τρέξιμο για ένα O2 pocket. Κατά τα άλλα τα ίδια. Pew pew, bang bang, loot loot.

Οι νέοι χαρακτήρες φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντες, κυρίως οι πιο extreme, o Jack Doppelganger – μπράβος του κανονικού Jack- και το o (ή το;) Claptrap. Το πιο ωραίο όμως είναι και πάλι το skill tree σύστημα. Έχοντας βελτιωθεί αρκετά, κάθε level ανεβαίνει ομαλά από το προηγούμενο από πλευράς δυνάμεων αλλά στο σύνολο ο δρόμος που επιλέγουμε για τον χαρακτήρα μας φαίνεται πιο καλά στρωμένος. Είναι κάτι που έλλειπε από τη σειρά μιας και ως τώρα τα skill trees έκαναν κάποια σκαμπανεβάσματα.

Gameplay-wise, πριν είπαμε πως οι νέες προσθήκες είναι το οξυγόνο και η βαρύτητα. Μη νομίζει κανείς πως αυτά είναι λίγα. Γιατί δεν είναι. Το kit αναπνοής λειτουργεί με buffs και actives και upgrades οπότε είναι ένα κομμάτι οπλισμού από μόνο του και παίζει μεγάλο ρόλο στο build του ήρωα. Τρέχεις, τρως το damage, κάνεις ένα ηλεκτροσόκ από το Passive της ασπίδας, αναφλέγεις τα πάντα γύρω σου επειδή πέθανες, κάνεις reload και το όπλο ανατινάζεται, παίρνεις το last chance, συνεχίζεις να σκοτώνεις. Πόσα παιχνίδια το κάνουν αυτό;

https://www.youtube.com/watch?v=MnyeCZrRBt4

Τεχνικά τώρα. Δυστυχώς, αν και τα γραφικά είναι όμορφα για τα δεδομένα του στυλ, παρατηρείται tearing στις γρήγορες κινήσεις της κάμερας που χτυπάει άσχημα στο μάτι. Ο ήχος είναι ωραίος, αυτή η μίξη ροκ με ψιλοcountry και τεξανού folk με μπάντζο. Χειρισμός απλός κλασσικός, ΑΙ σωστή.

Κλείνοντας, το Pre-Sequel είναι ωραίο παιχνίδι. Μπορεί να μην είναι το άρτιο αλλά αξίζει για δύο λόγους. Πρώτον γιατί βλέπουμε την ιστορία του Jack και δεύτερον γιατί λέει Borderlands και πάει πακέτο με βροχή από σφαίρες, loot και χιούμορ. Και ο λόγος τιμή/περιεχόμενο της Handsome Collection απλά εκμηδενίζει όποια αμφιβολία. Must buy για όλους!

Borderlands: The Pre-Sequel

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Μεγάλη διάρκεια
  • ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά

  • Screen tearing

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.