Hitman: Sniper Challenge Preview

Ένα απο τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της χρονιάς, ειναι χωρις αμφιβολία το Hitman: Absolution. Η Square Enix, αποφάσισε να κάνει ένα μικρό δωράκι σε όσους προ-παραγγείλουν το παιχνίδι από επιλεγμένα καταστήματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν μία δόση Hitman σε ένα ανεξάρτητο παιχνιδάκι διάρκειας 15 λεπτών. Το Hitman Sniper Challenge είναι γεγονός, και μας βάζει στο ρόλο του Agent 47 σε μία sniping αποστολή!

Η αποστολή σας είναι απλή. Να σκοτώσετε τον κύριο στόχο, αλλά και όσους περισσότερους μπράβους μπορείτε, πριν αυτοί ξεφύγουν από τις θανατηφόρες σφαίρες σας (αχ, η αίσθηση του sniper είναι εκπληκτική!). Ο χαρακτήρας μας είναι καλά κρυμμένος στην απέναντι οροφή από εκεί που εκτυλίσσεται η δράση, ένα πάρτυ στο οποίο θα εμφανιστεί οσονούπω και ο Richard Strong Jr (ο βασικός στόχος) μέσα από το ελικόπτερό του. Η κίνηση του Πράκτορα 47 δεν είναι δυνατή, οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χαζεύετε τους ουρανοξύστες μπροστά σας! Αν επιθυμείτε, μπορείτε να τελειώσετε το Sniper Challenge σε χρόνο ρεκόρ(λιγότερο από 5 λεπτά), εκτελώντας τον κύριο ύποπτο με το που αποβιβαστεί. Σε γενικές γραμμές υπάρχει ελευθερία κινήσεων, αφού και η εκτέλεση πολιτών δεν θα οδηγήσει σε αποτυχία της αποστολής και στην οθόνη του game over!

Αν είστε άνθρωπος της υπομονής μπορείτε απλά να περιμένετε, να ζυγίσετε την κάθε ευκαιρία που σας δίνεται και να εκτελείτε τους στόχους σας την κατάλληλη στιγμή χωρίς να γίνετε αντιληπτός. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σας κάνει να ξαναρίξετε ένα playthrought με διαφορετική τακτική αυτή τη φορά! Βάσει της βαθμολογίας σας, καταλαμβάνεται και την αντίστοιχη θέση στο leaderboard, στο οποίο μπορείτε να συγκρίνετε και τις επιδόσεις των φίλων σας (χα! είμαι πρώτος ανάμεσα σε 1 παίκτη :P)

Το Sniper Challenge μας δίνει και μία ευκαιρία να δούμε και την μηχανή γραφικών του Hitman: Absolution, αρκετό καιρό πριν βγει στα ράφια των καταστημάτων. Σίγουρα αυτό που είδαμε στον κώδικα που μας δόθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Square Enix, CD Media, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χάρμα οφθαλμών, αλλά η προσπάθεια και ο οπτικός τομέας είναι αξιοπρεπέστατος και πολύ καλύτερος από πολλά παιχνίδια. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η κίνηση των χαρακτήρων  και ειδικά των καλεσμένων του πάρτυ, οι οποίοι κινούνται συνεχώς στον ρυθμό της μουσικής χωρίς να επαναλαμβάνονται. Την κίνηση του χαρακτήρα μας δυστυχώς δεν καταφέραμε να την γευτούμε, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τον Νοέμβριο και το Absolution. Εντυπωσιάζει επίσης και ο φωτισμός, με το ηλιοβασίλεμα να βάφει τα περιβάλλοντα πορτοκαλί, και τις ακτίνες φωτός να διαγράφονται ανάμεσα από τους ουρανοξύστες! Και όλα τα παραπάνω σε ένα παιχνίδι που διανέμεται δωρεάν και καταλαμβάνει λιγότερο από 1GB χώρου στον σκληρό δίσκο της κονσόλας μας!

Πατώντας το R1, ο Agent 47 μπαίνει στο Instict Mode, μία λειτουργία παρόμοια με αυτή του Eagle Vision στα παιχνίδια Assassin’s Creed. Ενεργοποιώντας την εν λόγω αίσθηση, μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο κύριος στόχος, να διακρίνουμε καλύτερα τους φρουρούς και να τους δούμε ακόμα και μέσα από επιφάνειες ώστε να αντιληφθούμε που καλύπτονται! Ευφυές, και νομίζω ότι στο πλήρες παιχνίδι θα είναι σημαντικό εργαλείο για όλους!

Για να κλείνουμε το σύντομο αυτό preview, να αναφέρουμε ότι πολλά περιβάλλοντα είναι καταστρέψιμα, όπως τα παράθυρα και οι λάμπες, ανοίγοντας νέους δρόμους και τεχνικές στην εκτέλεση των αποστολών. Για παράδειγμα, μπορούμε να σπάσουμε μία τζαμαρία και να τραβήξουμε κοντά της μερικούς φύλακες, τους οποίους θα σκοτώσουμε αργότερα άμεσα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί! Πανέξυπνο, και σίγουρα στο Absolution θα χρησιμεύσει πολύ περισσότερο!

Δεν γνωρίζουμε αν το Sniper Challenge θα δωθεί και στην Ελλάδα σαν preorder bonus, αλλά έχουμε επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία ήδη. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ο Πράκτορας 47 επιστρέφει τον Νοέμβριο για PS3, Xbox360 και PC!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.