F1 2020

Η νέα σαιζόν της κορυφαίας κατηγορίας μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά, και η Codemasters φέρνει το νέο της παιχνίδι στα συστήματά μας. Το F1 2020 δεν είναι κάτι συναρπαστικά καινούργιο σε σχέση με τον προκάτοχό του βέβαια, μιας και το πολύ καλό 2019 δεν είχε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Στο F1 2020 αρχικά θα κληθούμε να δημιουργήσουμε τον πιλότο μας, ώστε να ξεκινήσει την καριέρα του. Από την F2 στην F1 στο βάθρο του πρωταθλητή, το ταξίδι θα είναι δύσκολο. Τα δύο modes καριέρας καλύπτουν όμως κάθε γούστο. Έτσι έχουμε το απλό συνηθισμένο κατανοητό Career mode και από την άλλη το My Team. Στο δεύτερο θα πρέπει να παίξουμε… manager αφού διαχειριζόμαστε όλη την ομάδα, πέρα από τον πιλότο και το μονοθέσιο. Εγκαταστάσεις, προσωπικό, μηχανικοί, όλα είναι ρευστά πλέον και κάθε μεταγγραφή μετράει. Στα πολύ θετικά, έχουμε split screen multiplayer, που εν έτει 2020 φαντάζει… νέα εφεύρεση!

Στα πιο σημαντικά τώρα. Το F1 2020 είναι ένα τεχνικό κομψοτέχνημα. Ο ρεαλισμός της μηχανής γραφικών τεντώνει τις δυνατότητες των κονσολών, και σίγουρα θα ανεβάασει πολλές στροφές ακόμα και στα high end συστήματα. Η Codemasters δεν προσπάθησε να βελτιώσει πράγματα, τα άφησε ως είχαν σχεδόν. Μια επιλογή που λογικά έγινε καθώς η καρό σημαία της τωρινής γενιάς πέφτει, και δεν υπάρχει λόγος για μεγάλες αλλαγές. Ο ρεαλισμός είναι από άλλο γαλαξία, και κάθε λεπτομέρεια που φαίνεται και δε φαίνεται στα γκραν πρι είναι παρούσα.

Τόσο ρεαλιστικός που είναι ο τίτλος όμως, αναγκαστικά έχει και τα ανάλογα επίπεδα δυσκολίας. Από το βασικό, εύκολο, super assisted mode οδήγησης ως τον υπερ-ρεαλιστικό τρόπο, καλύπτει όλα τα επίπεδα πιλότων. Παράλληλα, το F1 2020 υποστηρίζει τις ίδιες τιμονιέρες με το 2019. Δείτε εδώ τη λίστα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για το F1 2020. Πρόκειται για έναν σχεδόν άρτιο τίτλο, με άπειρες επιλογές και περιερχόμενο που σίγουρα θα καλύψει τους λάτρεις του είδους.

F1 2020

9

Βαθμός

9.0/10

Θετικά

  • Εξωπραγματική μηχανή φυσικής και γραφικών
  • My Team mode
  • Επίπεδα δυσκολίας για όλους

Αρνητικά

  • Μηδενικές βελτιώσεις και προσθήκες από το προηγούμενο
  • Απότομη καμπύλη εκμάθησης

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.