Marvel Avengers

Πέντε χρόνια μετά τα καταστροφικά γεγονότα της A-Day οι υπερήρωες θεωρούνται πλέον παράνομοι. Οι Εκδικητές έχουν διαλυθεί και ο Captain America θεωρείται νεκρός. Η A.I.M και ο Taskmaster κυριαρχούν. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι μεταλλαγμένοι κυνηγιούνται. Εμείς παίρνουμε το ρόλο της Καμάλα Καν. Η έφηβη Inhuman, γνωστή και ως Ms. Marvel, έχοντας κάποιες πληροφορίες από την Αντίσταση προσπαθεί να βρει τον Δρ. Μπάνερ και να σώσει ό,τι σώζεται.

marvel-avengers-game-skill-treeΠροφανώς μιλάμε για έναν καθαρά action (με ένα υποτυπώδες skill tree σε κάθε ήρωα, οκ) τίτλο όπου σταδιακά παίρνουμε το ρόλο όλων των Avengers. Το gameplay χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Δείρε και κάνε λίγο platforming για να πας να δείρεις. Αυτός ο συνδυασμός είναι που το κάνει να λάμπει αλλά και να χάνεται. Δυστυχώς τα μπουνίδια του Marvel Avengers παραείναι μονότονα, επαναλαμβανόμενα και κυρίως filler. Οι χαρακτήρες έχουν τρεις βασικές κινήσεις. Απλή σφαλιάρα, καλή σφαλιάρα, μακρινή σφαλιάρα. Μετά ο καθένας διαθέτει και τα δικά του “signature” moves και μια ulti, ας πούμε. This is it. Ορδές επί ορδών κακών εμφανίζονται στην οθόνη και πρέπει να τους κάνουμε μπαούλο ώστε να προχωρήσουμε. Φυσικά αυτό θα ήταν υπέροχο αν δεν έπρεπε σε κάθε “αρένα” να καθαρίσουμε 1, 2, 3 ή και περισσότερα waves μέχρι να ανοίξει η επόμενη πόρτα.

To platforming είναι γενικά διασκεδαστικό, και ανάλογα τον ήρωα αλλάζει και λίγο το ύφος του, αλλά μη φανταστείτε τρελά πράγματα. Τρελά πράγματα επίσης μην περιμένετε από το σχεδιαστικό κομμάτι. Τα γραφικά είναι συμπαθητικά. Ή μάλλον θα ήταν καλά αν έβγαιναν στην αρχή της γενιάς και όχι στο τέλος της. Ο τίτλος μαστίζεται από σπασμένα textures και πρόχειρα μοντέλα που δεν αρμόζουν στο όνομα των εμπλεκόμενων devs. Πέραν αυτού, σκόρπια θα βρούμε και μερικά glitches που με λίγη ατυχία θα σπάσουν το παιχνίδι και θα χρειαστεί ένα load checkpoint.

Βέβαια, το Marvel Avengers έχει πολύ content για να τα καλύψει σχεδόν όλα. Αν όμως είστε αυτής της κοσμοθεωρίας. Skins, upgrades, comics, collectables, ο μπαξές έχει από όλα. Φυσικά και microtransactions, για να συνοδεύσει το πακέτο. Όπως και ένα multiplayer mode. Αυτό είναι χαριτωμένο, αφού δέρνουμε κόσμο παρέα με φίλους.

Να σημειωθεί, μιας και το θεωρούμε αρκετά σημαντικό, πως ο τίτλος δεν είναι canon στο Marvel Cinematic Universe. Η σύνδεση γίνεται με τα one-off “Road to A-Day” comics που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο ως το Μάρτιο και το καθένα εστιάζει σε έναν από τους βασικούς Avengers. Επίσης έχουμε σύνδεση με το βιβλίο “Marvel’s Avengers: The Extinction Key”που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες. Στο παιχνίδι δε βλέπουμε ούτε ακούμε τους γνωστούς μας πρωταγωνιστές των ταινιών. Μένει να δούμε μόνο αν η ιστορία του τίτλου θα χρησιμοποιηθεί σαν μπάσιμο της Ms. Marvel σε κάποια ταινία.

Κλείνοντας, το Marvel Avengers είναι ένα σχεδόν διασκεδαστικό παιχνίδι. Δίνει την αίσθηση του πρόχειρου σε μερικούς τομείς αλλά είναι γεμάτο δράση και σώζει κάπως την παρτίδα. Δείτε το αν ψάχνετε έναν τίτλο να γεμίσετε το χρόνο.

Marvel Avengers

6.5

Βαθμός

6.5/10

Θετικά

  • Απλό και διασκεδαστικό gameplay
  • Συμπαθητικό multiplayer

Αρνητικά

  • Επαναλαμβανόμενη δράση
  • Filler segments
  • Unpolished
  • Non-canon

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.