Το PS5 θα πωλείται μόνο online κατά το λανσάρισμα, επιβεβαιώνει η Sony

Μέσω ανακοίνωσής της, η Sony ενημερώνει πως το PlayStation 5 θα πωλείται μόνο online κατά το λανσάρισμά του στις 12 Νοεμβρίου (19 Νοεμβρίου για τη χώρα μας).

Όπως σημειώνει και στο σχετικό blog post, στόχος είναι να μην υπάρξουν… κατασκηνωτές έξω από καταστήματα ή τεράστιες ουρές, ώστε να προστατευθούν όλοι οι αγοραστές από τον ιό που μαστίζει τον πλανήτη. Η εταιρεία ξεκαθάρισε πως δεν θα διατεθούν τεμάχια για πώληση μέσω φυσικών καταστημάτων.

Με την καραντίνα που πρόσφατα εφαρμόστηκε για τη χώρα μας, βέβαια, θα ήταν ούτως ή άλλως αδύνατο να πάει κάποιος σε φυσικό κατάστημα για να αγοράσει την κονσόλα ακόμη κι αν υπήρχαν διαθέσιμα τεμάχια.

Η εταιρεία δηλώνει πως για όσους έχουν προπαραγγείλει, ο χρόνος παραλαβής δεν προβλέπεται να είναι διαφορετικός (δηλαδή, οι πελάτες θα παραλάβουν κατά την ημέρα κυκλοφορίας). Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι οι κονσόλες θα έχουν φτάσει αρκετά νωρίτερα στις αποθήκες των καταστημάτων, ώστε εκείνα με τη σειρά τους να εξυπηρετήσουν τις αποστολές έγκαιρα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τον χρόνο παράδοσης όμως, καθώς είναι άγνωστο αν η καραντίνα θα έχει επιπτώσεις στις παραδόσεις των εταιρειών κούριερ, μιας και ο όγκος online παραγγελιών θα είναι δραστικά αυξημένος και κατ’ επέκταση τα δέματα προς παράδοση.

Το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στις 19 Νοεμβρίου σε 2 εκδόσεις: με blu-ray drive (499€) και ως Digital Edition (399€).

ΠΗΓΗ: Insomnia.gr