One Piece: Pirate Warriors 4 Review

Πέντε χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, έρχεται το νέο One Piece: Pirate Warriors 4 να ικανοποιήσει τη δίψα μας για musou games.

Το παιχνίδι, όπως θα περίμενε κανείς, βασίζεται στο canon timeline του manga και του anime. Έτσι, μέσα στο Dramatic Log του προσπαθεί να χωρέσει περίπου 900 επεισόδια της ιστορίας, δηλαδή σχεδόν ό,τι έχει γίνει ως τώρα. Η ιστορία χωρίζεται επιμέρους σε arcs. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι πλήρης αντικατοπτρισμός, οπότε στους νέους θα δώσει απλά ένα έναυσμα για να μπουν στον κόσμο του One Piece. Τώρα, ανάλογα με το κάθε level χειριζόμεθα και άλλον χαρακτήρα, με πρώτη επιλογή συνήθως τον Luffy.

Το gameplay του τίτλου είναι αυτό που ξέρουμε και αγαπήσαμε. Μεγάλα levels γεμάτα με ορδές αναλώσιμων εχθρών και κάπου-κάπου ένα boss, mini boss ή mega boss. Το τελευταίο είναι μια gigantamax έκδοση του κακού, με επιπλέον ασπίδες που θέλει λίγο καλύτερο συγχρονισμό στις επιθέσεις και άμυνές μας για να πέσει. Κατά τα άλλα απλά δέρνουμε ασταμάτητα με combos φανταχτερών επιθέσεων. Σε εξέλιξη των προηγούμενων τίτλων, πλέον μπορούμε να κάνουμε και εναέριες επιθέσεις. Έτσι, σε συνδυασμό με τα cancel, μπορούμε να κάνουμε επίγειο combo, jump, air combo, cancel, combo, jump, κ.ο.κ. Φυσικά, κάθε διαφορετικός χαρακτήρας έχει άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε μην περιμένετε τους “χοντρούς” να είναι καλοί στον αέρα.

Εδώ να πούμε πως το One Piece: Pirate Warriors 4 έχει το μεγαλύτερο ρόστερ ως τώρα, με πάνω από 40 χαρακτήρες. Όλοι καλοσχεδιασμένοι και πιστοί στο manga.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο, πέραν των διαφορετικών logs που περιλαμβάνουν time attack, free mode κτλ, είναι το online μέρος του παιχνιδιού. Αντί για ένα “Online Log” έχουμε επιλογή για δικτυακό παιχνίδι σε κάθε επιμέρους mode-log. Έξυπνη προσθήκη, τουλάχιστον.

Τεχνικά ο τίτλος είναι συμπαγής και σε καλά επίπεδα δεδομένου του ύφους του. Καλοσχεδιασμένοι και πιστοί χαρακτήρες και επιθέσεις, είναι το ένα. Cutscenes αντιγραμμένα από το anime αλλά ξανασχεδιασμένα στην engine για να ταιριάζουν γάντι στο εικαστικό στυλ. Αυθεντικό voice acting από τους ηθοποιούς του anime. Σωστά αποκρινόμενος χειρισμός. Φυσικά όλα δεν είναι ρόδινα, και έτσι η κάμερα κάνει μερικά κόλπα όταν κλειδώνουμε σε ογκώδεις εχθρούς.

Κλείνοντας, το βασικό αρνητικό του One Piece: Pirate Warriors 4 είναι το ίδιο του το στυλ, και δε φταίει. Το genre όλο είναι έτσι σα φιλοσοφία, να γίνεται μονότονο μετά από ένα σημείο καθώς το gameplay – όσο καλοσχεδιασμένο κι αν είναι – να παραμένει μια ωδή στο button mashing. Τουλάχιστον εδώ γίνεται σωστά, και το παιχνίδι αξίζει.

One Piece: Pirate Warriors 4

8

Βαθμός

8.0/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό και ανάλαφρο gameplay
  • Πιστή μεταφορά του manga/anime
  • Ενδιαφέρουσες προσθήκες από το προηγούμενο

Αρνητικά

  • Ενίοτε προβληματική κάμερα
  • Πάσχει από το βασικό πρόβλημα του genre, γίνεται μονότονο

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.