[Giveaway + Review] Spartan Gear Thorax Wired Headset

Τα περιφερειακά της Spartan Gear τα ξέρουμε, τα συμπαθούμε. Πριν μερικές μέρες ήρθε στα headquarters μας το Spartan Gear Thorax Wired Headset. Ένα νέο, ενσύρματο headset για PC, Xbox One, PS4 και mobile devices.

First things first. Το Thorax, όπως και όλη η σειρά της Spartan Gear είναι στα πλαίσια των budget συσκευών με gaming προσανατολισμό. Το εν λόγω headset έρχεται στα €19.99. Διόλου άσχημα αν δούμε τα specs του.

Η συνδεσιμότητα γίνεται με δύο τρόπους. Πράσινο-ροζ (audio-mic) jack 3.5″ ή τον συμπεριλαμβανόμενο αντάπτορα για έξοδο στο μονό jack των φορητών συσκευών και των gamepads. Υπάρχει επίσης και ένα USB καλώδιο, το οποίο όμως χρησιμεύει μόνο για να ανάβουν τα κόκκινα led στο πλάι των ακουστικών, διαγράφοντας το λογότυπο της εταιρίας. Αρνητικό εδώ πως η άκρη του καλωδίου φαίνεται και είναι πιο βαριά από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Σκεφτείτε πως από ένα καλώδιο έχουμε ξαφνικά μια διακλάδωση με USB, 2 audio jacks και έναν αντάπτορα.

Σχεδιαστικά έχουμε ένα κλασσικό μοτίβο, κόκκινο με μαύρο με παχύ γείσο για το κεφάλι. Αφράτα και άνετα μαξιλαράκια βοηθούν αρκετά να μην κουράζεται το κεφάλι και το μικρόφωνο είναι αρκετά διακριτικό, αλλά δεν είναι αποσπώμενο ούτε retractable. Καλή ιδέα η ύπαρξη του ρυθμιστή έντασης στο πίσω μέρος του αριστερού ακουστικού.

Από άποψη ποιότητας δεν είμαστε άσχημα. Τα ηχεία πιάνουν συχνότητες από 30Hz έως 16KHz. Αρκετά καλή γκάμα. Τα μπάσα βγαίνουν ωραία και καθαρά χωρίς βουητό, και τα πρίμα δε τσιρίζουν. Το Throax συμπεριφέρθηκε πολύ καλά τόσο σε μουσική, podcasts, εφέ ταινιών όσο και gaming, φυσικά. Το μικρόφωνο γράφει καθαρά, όσο μπορεί, αλλά πιάνει και τους γύρω ήχους. Η ένταση που βγάζει το headset είναι πολύ καλή, και με τη μπάρα μόλις στα μισά είμασταν πλήρων ικανοποιημένοι. Σε συνδυασμό με το πολύ επαρκές noise cancelling το Thorax μας κάλυψε.

Εν κατακλείδι, το Spartan Gear Thorax Wired Headset είναι μια αξιοπρεπής λύση για gaming και όχι μόνο ήχο. Το χαμηλό σημείο κόστους και η τίμια απόδοσή του το καθιστά μια καλή επένδυση.

Για να συμμετέχετε αφήστε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο και… καλή τύχη!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.