[Review] Kingdom Hearts 3 Re:Mind

Κάποτε ήταν τα Kingdom Hearts. Και ήταν καλά. Μετά το συμπαθέστατο Kingdom Hearts III πιστέψαμε πως η σειρά έκλεισε. Αλλά δεν. Το Re:Mind είναι το νέο (και πρώτο;) expansion του τίτλου.

Να ξεκινήσουμε λέγοντας πως δε θα γίνουν spoils, δε θα έχουμε spoilers, για την ιστορία του Re:Mind. Και να θέλαμε δηλαδή, είναι σχεδόν ανέφικτο. Το σενάριο της σειράς είναι τόσο χαοτικό και μπερδεμένο που δεν είμαστε σίγουροι αν το dlc αυτό βγάζει καν νόημα. Καλά καταλάβατε, ένα ακόμα ακατανόητο κομμάτι του ήδη μπερδεμένου παζλ με τις άπειρες περίεργες εξελίξεις και πολλαπλά timelines κτλ κτλ κτλ.

To Re:Mind μοιάζει περισσότερο με έναν έξτρα επίλογο από τα bonus scenes κάποιας ταινίας, μια σκηνή που προσπαθεί να γεμίσει τα σεναριακά κενά και τις απορίες που άφησε το τέλος του main game. Συνεχίζει από το τέλος του KH3 αλλά όχι ακριβώς. Πάει και λίγο παράλληλα και εμφανίζονται χαρακτήρες που δε θα έπρεπε βάσει της ως τώρα ιστορίας και παίζουμε ξύλο με bosses που έχουν ξαναπεθάνει, και άλλα τέτοια.

Αλλά δε στεκόμαστε μόνο σε αυτό. Η κοινότητα της σειράς, όντας 20 χρόνια μεγαλύτερη από το target group της σειράς (κρατήστε το αυτό), ήταν εξαγριωμένη με το pacing και την -κατά τη γνώμη της, εύκολη- ροή του τίτλου. Έτσι η Square Enix πήρε μια σημαντική, και ίσως διφορούμενη, απόφαση. Να τους κάνει το χατίρι.

Το Kingdom Hearts 3 Re:Mind είναι ένα πολύ δύσκολο “παιχνίδι”. Δεν απευθύνεται στους μπόμπιρες που θέλουν να κάνουν “πιτσίου πιτσίου” με τον Ντόναλντ και τη Ραπουνζέλ. Θέλει grinding, θέλει ταχύτητα, θέλει υπομονή. Και όλα αυτά ενώ μιλάμε για μάχες με bosses με μηδαμινή εξερεύνηση και έναν κόσμο αρκετά πιο βαρετό από ό,τι μας έχει συνηθίσει η σειρά με τα σκηνικά της Disney.

Ναι η επιλογή να παίξεις ως άλλος χαρακτήρας του cast δίνει μια κάποια παραπάνω ενδιαφέρουσα τροπή, αν και οι εν λόγω χαρακτήρες μοιάζουν, στο gameplay τους, σαν nerfed εκδόσεις του Sora. Αν σε όλα αυτά βάλουμε και την παράδοξα μικρή διάρκεια (για expansion, πάντα), που είναι γεμισμένη με cutscenes…

Αν δεν είστε true Kingdom Hearts diehard fans, είναι δυστυχώς όχι.

Kingdom Hearts 3 Re:Mind

4.1

Βαθμός

4.1/10

Θετικά

  • Νέοι playable characters

Αρνητικά

  • Ακατανόητη ιστορία
  • Πολύ πιο δύσκολο από το βασικό παιχνίδι
  • Μικρή διάρκεια

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.