The Evil Within: The Assignment

Το πρώτο DLC για το πολύ καλό Evil Within που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες έχει γίνει εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμο προς αγορά στα ψηφιακά καταστήματα των πλατφόρμων που κυκλοφόρησε. Το Assignment, όπως και ονομάζεται το πρώτο από τα τρία ανακοινωμένα DLC, μας τοποθετεί στον ρόλο της δευτεραγωνίστριας του βασικού στόρυ, Juli Kidman, η οποία παρά τις πολλές της εμφανίσεις στα chapters του παιχνιδιού, είχε και μεγάλη περίοδο αποχής από τη δράση.

Έτσι, το Assignment, έρχεται να συμπληρώσει τα κενά και να μας πληροφορήσει για τις κινήσεις της Kidman στο διάστημα που ήταν εκτός ιστορίας, μιας και η ιστορία που εξιστορεί τρέχει παράλληλα με αυτή του Sebastian. Η πλοκή του DLC είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και έρχεται να συμπληρώσει πολλά κενά και ερωτήματα που γέννησε το αρχικό παιχνίδι, αλλά για μία ακόμη φορά ο Mikami και η ομάδα ανάπτυξης δεν καταφέρνει να απαγκιστρωθεί από τα κινηματογραφικά horror κλισέ, τα οποία υιοθετούνται στα video games από την εποχή του πρώτου Resident Evil – καλώς ή κακώς.

the evil within

Με την αλλαγή πρωταγωνιστή, έρχεται και η αλλαγή στους βασικούς μηχανισμούς του gameplay. Η Juli είναι λιγότερο δυνατή από τον Sebastian, μιας και στη μεγαλύτερη διάρκεια του κεφαλαίου είναι άοπλη με μόνο σύμμαχο τον φακό της. Έτσι, οι τρεισήμισι ώρες που διαρκεί περίπου το επεισόδιο θα σας βρουν να προσπαθείτε να κρυφτείτε από εχθρούς και να τους περάσετε χωρίς να σας καταλάβουν, δίνοντας περισσότερο βάθος στο stealth στοιχείο που μας εισήγαγε η βασική πλοκή.

Φυσικά, η Kidman έχει και τις δικές της ικανότητες, οι οποίες αν και περιορισμένες, θα σας είναι αρκετά χρήσιμες για την ολοκλήρωση του Assignment. Η πρωταγωνίστριά μας μπορεί να δελεάζει (δεν βρήκα καλύτερη μετάφραση στο “lure“) τους εχθρούς ενώ καλύπτεται πίσω από εμπόδια, να πετάει μπουκάλια για να τους αποπροσανατολίζει και να αναπληρώνει τη ζωή της χωρίς τη χρήση συριγγών. Παράλληλα, και προς τη μέση του επεισοδίου θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο κινήσεων και το stealth χτύπημα που μπορεί να επιτευχθεί όταν καταφέρετε να φτάσετε πίσω από τον αντίπαλό σας χωρίς να σας καταλάβει. Πιο δύσκολο από ότι ακούγεται, και θα αντιληφθείτε στο αντίστοιχο boss fight που για να το ξεπεράσετε πρέπει να κάνετε χρήση αυτού.

evil within dlc

Το αίσθημα του τρόμου δηλώνει και στο Assignment το παρών, ίσως και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ελέω έλλειψης οπλισμού. Ο μονόδρομος του stealth είναι αρκετά αγχωτικός, αφού στην περίπτωση που γίνετε αντιληπτοί από τους εχθρούς το πιθανότερο είναι να δείτε σύντομα την οθόνη του game over. Αυτό που ωστόσο συνεχίζει να εκνευρίζει – ίσως και λίγο περισσότερο εδώ μιας και πρέπει να κάνετε αρκετά συντομευμένες κινήσεις – είναι ο δύστροπος χειρισμός των χαρακτήρων, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε φθηνούς θανάτους την ώρα που ένα τέρας σας καταδιώκει.

Όπως τα έχουμε πει και στο review μας, τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ καλά, με τον φωτισμό να υλοποιείται εδώ ακόμη καλύτερα και να κλέβει την παράσταση. Το level design είναι με προσοχή μελετημένο και πλαισιώνεται από εξαιρετικής ποιότητας μοντέλα και υφές, ενώ το γκρι-καφέ φίλτρο χρωμάτων της οθόνης προσδίδει θετικά στην ατμόσφαιρα. Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινείται και ο ηχητικός τομέας, με εξαιρετικά ηχητικά εφέ αλλά και voice overs, με την ηθοποιό που υποδυόταν την Debra Morgan στο Dexter να δανείζει τη φωνή της στην Juli.

https://www.youtube.com/watch?v=E9sBfhPfxRs

Κλείνοντας, πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στην ομάδα ανάπτυξης που κυκλοφόρησε ένα DLC άξιο αγοράς, που προσθέτει στο σύμπαν του παιχνιδιού στοιχεία τόσο σεναριακά όσο και gameplay, και παράλληλα δεν το υπερκοστολογεί. Μπορείτε να αγοράσετε το Assignment στην τιμή των 10€, ή και τα τρία DLCs με το season pass στα 20€.

 

The Evil Within: The Assignment

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Εξαιρετική πλοκή
  • ενισχυμένο stealth στοιχείο
  • καλοσχεδιασμένα γραφικά και level design
  • καλή διάρκεια

Αρνητικά

  • Δύστροπος χειρισμός

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.