Evolve

Το Evolve, το νέο παιχνίδι των Turtle Rock Studios, την ομάδα ανάπτυξης των Left 4 Dead, έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες ημέρες, και έφτασε η ώρα να δούμε αν οι υποσχέσεις που μας άφησε στα δύο χρόνια διαφήμισης και από την beta πριν λίγους μήνες εκπληρώνονται.

Όπως λογικά γνωρίζετε, το Evolve είναι στημένο στην κεντρική ιδέα του 4v1 multiplayer, όπου τέσσερις παίκτες-κυνηγοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα τέρας χειριζόμενο επίσης από άλλον παίκτη.  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει καθαρόαιμο single player campaign (η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο χωρίς να αποκλίνει από το βασικό gameplay), με τις solo επιλογές να περιορίζονται σε multiplayer αγώνες με χαρακτήρες χειριζόμενους από τον υπολογιστή.

Το παιχνίδι σας προσφέρει μία πληθώρα επιλογών. Αρχίζοντας από τους Κυνηγούς που είναι playable, εδώ θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων, οι οποίο χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κλάσεις (Assault, Medic, Support, Trapper), ενώ ολοένα και περισσότεροι θα προστεθούν με DLC, για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω. Επιπλέον, υπάρχουν και τρία είδη Τεράτων για να επιλέξετε, το καθένα με τις δικές του δυνάμεις και πλεονεκτήματα.

2k_evolve_screenshot_gamescom_05-e1412869112519

Η ποικιλία επιλογών δεν σταματάει εδώ, αφού όσο ανεβαίνετε επίπεδα και λαμβάνεται πόντους εμπειρίας ξεκλειδώνετε νέα perks, τα οποία όπως και στα Call of Duty δίνουν επιπλέον ικανότητες στους χαρακτήρες όπως γρηγορότερο reloading ή μεγαλύτερη ταχύτητα σκαρφαλώματος. Παράλληλα, σε όλους τους χάρτες υπάρχουν διάφορα κτήνη που σκοτώνοντάς τα (και τρόγωντάς τα αν μιλάμε για το τέρας) λαμβάνετε συγκεκριμένα buffs όπως μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε χτυπήματα.

Όπως καταλάβατε, το περιεχόμενο του Evolve είναι αρκετά μεγάλο και θα σας πάρει αρκετή ώρα να εξερευνήσετε τον απίθανο και ζωντανό κόσμο που δημιούργησε η ομάδα ανάπτυξης. Και εκεί έρχεται να κολλήσει το offline mode που θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε στρατηγικές, να μάθετε τα βασικά χαρακτηριστικά του gameplay και να εξοικειωθείτε με τα περιβάλλοντα, πριν μπείτε στην online κοινότητα και χυθείτε στη μάχη.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 4+1 modes για να επιλέξετε. Στο Hunt πρέπει να σκοτώσετε το τέρας πριν αυτό σας σκοτώσει ή φτάσει στην 3η μορφή εξέλιξης και καταστρέψει τη γεννήτρια, στο Nest θα κληθείτε να εξοντώσετε τα έξι αυγά που υπάρχουν, στο Rescue σκοπός είναι να σωθεί ένα γκρουπ ανθρώπων πριν σκοτωθεί η πλειοψηφία τους από το τέρας, ενώ στο Defend οι κυνηγοί πρέπει να προστατέψουν ένα σκάφος από το τέρας και minions που εξαπολύει (σαν horde mode). Τέλος, το Evacuation πρόκειται για ένα υποτυπώδες campaign mode όπου σας τοποθετεί σε συνεχόμενα ματς όπου το ένα επηρεάζει τις συνθήκες του επόμενου.

evolve

Οι συνολικοί χάρτες του παιχνιδιού είναι 16, με 4 εκ των οποίων να είναι αποκλειστικά διαθέσιμοι για το Defend mode. Παράλληλα, η ομάδα ανάπτυξης έχει γνωστοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό πως όλα τα map packs θα διατίθενται δωρεάν στους παίκτες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα DLCs που κοστίζουν συνολικά 136€(!!!). Τα DLCs που συνολικά κοστολογούνται 136€ είναι μάλιστα κοσμητικά, όπως skins για όπλα και τέρατα. Συγκεκριμένα, τα νέα τέρατα (θα) κοστίζουν 15€ έκαστο, ενώ οι Hunters 7,5€. Για “οικονομία” , το Season Pass του παιχνιδιού κοστολογείται στα 20€ και περιλαμβάνει 4 νέους χαρακτήρες 3 skins για τέρατα. Μεγάλο φάουλ από 2K και Turtle Rock Studios, και η κίνησή τους είναι κάτι που έχει κατακριθεί αρνητικά τις τελευταίες ώρες από παίκτες και Τύπο.

Όσων αφορά τον οπτικό τομέα, το Evolve έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά μου. Μία από τις καλύτερες υλοποιήσεις της CryEngine 3, η οποία δημιούργησε έναν καταπληκτικό κόσμο, διατηρώντας παράλληλα μία σχετικά σταθερή απόδοση. Οι φίλοι PC gamers ίσως να απογοητευθούν από τις απαιτήσεις συστήματος, οι οποίες είναι αρκετά τραβηγμένες, φανερώνοντας ίσως κακή μεταφορά του παιχνιδιού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στα ίδια υψηλά επίπεδα κινείται και ο ηχητικός τομέας, με υπέροχες ατάκες από τους χαρακτήρες και εφέ.

Κλείνοντας, το Evolve είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας, ειδικά αν σκοπεύετε να το αγοράσετε μαζί με κάποιους φίλους σας ώστε να μπαίνετε μαζί και να συντονίζεστε καλύτερα. Το τραβηγμένο DLC και το κακό optimization σε υπολογιστές κοστίζουν σίγουρα μονάδες από τον τίτλο, ο οποίος προσφέρει κάτι διαφορετικό στην gaming σκηνή. Το παιχνίδι θα σας κρατήσει απασχολημένους αρκετές ώρες, δεδομένου ότι η ομάδα ανάπτυξης θα συνεχίσει να το υποστηρίζει με νέο περιεχόμενο, όπως χάρτες και νέα modes.

 

Evolve

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Εθιστική δράση
  • πολύ περιεχόμενο
  • πανέμορφα γραφικά
  • δωρεάν νέοι χάρτες

Αρνητικά

  • DLCs αξίας 136€
  • υψηλές απαιτήσεις (PC),

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.