Battlefield 4: Hands-on Preview

BF4

Στο πλαίσιο της Gamescom που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έπεσε στα χέρια μας το Battlefield 4. Έτσι, μετά από μία σύντομη παρουσίαση από πολλά βίντεο που είχαμε ξαναδεί όλοι μας τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες, έφτασε η ώρα να περάσουμε στο ψητό: στο δωμάτιο με τα 64 PCs.

Πριν περάσουμε στις εντυπώσεις μας από το αρκετά σύντομο hands-on μας (δέν πρέπει να διήρκεσε πάνω από 10 λεπτά, αφού οι αντίπαλοι φαίνεται πως δεν ήξεραν Χριστό από το παιχνίδι), να αναφέρουμε πως το παιχνίδι έτρεχε σε κάτι τούμπανα PCs, στα οποία πέρναγες από πίσω και ένιωθες τον ζεστό αέρα να απελευθερώνεται σαν από κλιματιστικό (ιδανική λύση για θέρμανση δωματίου τον Χειμώνα). Να φανταστείτε πως το παιχνίδι έτρεχε χωρίς κολλήματα, σε Full HD οθόνες και χωρίς framedrops, φυσικά στις μέγιστες δυνατές ρυθμίσεις.

Περνώντας στα του παιχνιδιού, 64 άτομα αγωνιστήκαμε στο ολοκαίνουριο Obliteration Mode, στο οποίο μία βόμβα γίνει spawn τυχαία και στη συνέχεια η κάθε ομάδα προσπαθεί να την φυτέψει στις βάσεις της αντίπαλης. Όταν και οι τρεις βάσεις καταστραφούν, ο γύρος τελειώνει. Το mode αυτό περιέχει άφθονη δράση, ενώ απαιτεί πιο ομαδικό παιχνίδι από ποτέ. Άλλωστε, ο κάτοχος της βόμβας είναι πρακτικά αδύνατο να καταφέρει να πλησιάσει μία από τις αντίπαλες βάσεις, τις οποίες φρουρούν 32 άτομα (βέβαια στην περίπτωσή μας το plant ήταν πιο εύκολο από ποτέ, αφού κανείς δεν έκανε σωστό defend).

Όσον αφορά την καταστροφή, σίγουρα είναι αρκετά βελτιωμένη. Θα δείτε τα κτήρια να γκρεμίζονται καλύτερα και πιο αληθοφανέστερα, αλλά και να ισοπεδώνονται ολόκληρα. Η τεχνολογία Levolution επιτρέπει στην DICE να φτιάχνει ακόμη πιο διαδραστικά περιβάλλοντα, τα οποία είναι θνητά σε οποιοδήποτε εκρηκτικό σας.

Ο χάρτης Paracel Storm που πιάσαμε στα χέρια μας είναι η καλύτερη διαφήμιση για τους δυναμικούς χάρτες του παιχνιδιού. Η δράση μεταφέρεται σε ένα ηλιόλουστο, τροπικό νησί. Ωστόσο, όσο περνάει ο αγώνας, ο ήλιος κρύβεται πίσω από τα σύννεφα, τα περιβάλλοντα σκοτεινιάζουν και μία μεγάλη μπόρα ξεκινά. Πως αλλάζει αυτό το παιχνίδι; Η στάθμη του νερού ανεβαίνει δραματικά, και η οδήγηση των πλοίων στην θάλασσα γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ, αφού τα κύματα που δημιουργούνται δρουν ανασταλτικά στον σκοπό σας.

Αυτά τα ωραία από το Battlefield 4. Από γραφικά νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω πολλά-πολλά, αφού η Frostbite 3 κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει. Να πάρει την Frostbite 2 και να την πάει ένα βήμα μπροστά. Ένα μικρό βήμα βέβαια, αφού το Battlefield 3 ήταν ήδη άψογο σε αυτόν τον τομέα. Και το άψογο δύσκολα βελτιώνεται. Φοβάμαι βέβαια μήπως γίνουν ακόμη λιγότεροι οι υπολογιστές που μπορούν να το τρέξουν σε ένα αποδεκτό επίπεδο…

Το Battlefield 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου για Xbox 360, PS3 και PC, ενώ θα γίνει διαθέσιμο στο launch των PS4 και Xbox One.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.