Τα πάντα όλα(σχεδόν) για το Xbox Live στα Windows 8!

Η Microsoft, έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το Xbox Live στα Windows 8! Όπως βλέπουμε, το XBL, επιτρέπει το Cross Play μεταξύ ενός PC και ενός Xbox(καθώς και Windows Phone και Tablet). Αλλά για να μην παραποιήσω τα πράγματα, παρακάτω παρατίθεται ένα κείμενο που περιγράφει αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά και προέρχεται από το γνωστό forum τεχνολογικού περιεχομένου insomnia(του οποίου ο διαχειριστής ενημερώθηκε προσωπικά για τα χαρακτηριστικά αυτά). Κυρία Microsoft, μία ερώτηση: Γιατί δεν γίνετε λόγος περί συνδρομής; Δείτε το άρθρο:

 

Το Xbox Live, η δημοφιλής υπηρεσία multiplayer gaming, έρχεται στα Windows 8 και σήμερα η Microsoft μας έδωσε λίγες περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς να περιμένουμε.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το Xbox Live βρίσκεται ήδη σε 35 χώρες μεταξύ των οποίων η χώρα μας, έχει 35 εκατομμύρια χρήστες (silver & gold) οι οποίοι ξοδεύουν 2.1 δις ώρες gaming το μήνα κάτι που δείχνει την μεγάλη χρήση της υπηρεσίας. Συνολικά οι συνδρομητές Gold οι οποίοι πληρώνουν την ετήσια συνδρομή για να μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους με άλλο κόσμο, έχουν κερδίσει 176.802.201,383 δις gamerpoints τα οποία έχουν οδηγήσει σε 6.3 δις achievements.

Η παρουσία του Xbox Live στα Windows 8 θα γίνει μέσω εφαρμογής που θα υιοθετεί το νέο στυλ Metro για τις εφαρμογές των Windows 8 η οποία όπως αναφέρθηκε έχει δημιουργηθεί με τα ίδια εργαλεία που έχει διαθέσει η Microsoft για όλους χωρίς τη χρήση κάποιον «ιδιωτικών» api’s. Η πλοήγηση θα γίνεται πολύ εύκολα με τον καθαρό σχεδιασμό να ξεχωρίζει και την εύκολη εύρεση παιχνιδιών και περιεχομένου. Κατά τα άλλα, σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας στο Xbox 360 έρχονται και στα Windows 8 συμπεριλαμβανομένου τα achievements, leaderboards, σύγκριση παιχνιδιών με άλλους φίλους σας και φυσικά το avatar σας.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Xbox Live στα Windows 8 θα είναι η δυνατότητα για multiplayer gaming μεταξύ χρηστών Windows 8 με άλλους gamers που διαθέτουν Windows Phone ακόμα και Xbox 360. Επιπλέον με το roaming save state η υπηρεσία θα κρατάει τη θέση που βρίσκεστε σε ένα παιχνίδι και μόλις το ανοίξετε από άλλη συσκευή όπως Windows Phone η Xbox 360, θα μπορείτε να συνεχίσετε από το ίδιο σημείο.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες τραβηγμένες από την παρουσίαση: