Kojima: Το Super Mario Bros είναι μια απο τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας

Οπως ξέρετε ο Super Mario κλείνει φέτος τα 25 χρόνια ζωής. Το Nintendo Power στο τελευταίο τεύχος του, για να γιορτάσει τα 25α γενέθλια του πιο γνωστού υδραυλικού(μετά τον σάκη τον υδραυλικό βέβαια) είχε ένα εκτενές αφιέρωμα στον ηρωα της Nintendo.

Ανάμεσα σε άλλα το περιοδικό ρώτησε και μερικούς απο τους μεγαλύτερους developers για τις σκέψεις τους σχετικα με το Super Mario Bros, συμπεριλαμβανομένου και του Hideo Kojima. Ο μεγάλος Ιάπωνας δημιουργός, που έγινε γνωστός απο τη σειρά Metal Gear αποθέωσε στην κυριολεξία το παιχνίδι. Ο Kojima δήλωσε πως όχι μόνο τον έκανε το game designer που είναι σήμερα, αλλα πιστεύει πως το παιχνίδι “αξίζει να θεωρείτε ως μια απο τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας”

“Με τη δημιουργία του Super Mario Bros, ο κ. Shigeru Miyamoto, όχι μόνο άλλαξε το μέλλον του gaming αλλα στην πραγματικότητα άλλαξε την ιδέα της “αξίας” σε όλες τις μορφές διασκέδασης. Και στη συνέχεια, άλλαξε και το δικό μου μέλλον, αφού με έκανε τον δημιουργό παιχνιδιών που είμαι σήμερα.

Χρησιμοποιώντας δυο απλές κινήσεις, το τρέξιμο και το πήδημα, το παιχνίδι κατάφερε να προσφέρει την περιπέτεια “της εξερεύνησεις ενός κόσμου” σε ψηφιακή μορφή.
Για αυτό και μόνο, πιστεύω οτι το παιχνίδι, πραγματικά αξίζει να θεωρείτε ως μια απο τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας.
O σχεδιασμός του παιχνιδιού, η αίσθηση της διασκέδασης, η διαδραστικότητα και η φιλοσοφία της γιορτής, το έχουν κάνει προπάτορα όλων των παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί απο τότε, αλλα και όσως πρόκειτε να έρθουν.

To Super Mario Bros είναι το ισοδύναμο του Big Bang για το δικό μας σύμπαν, αυτό του gaming. Αν δεν ήταν αυτή η καταπληκτική δημιουργία η ψηφιακή διασκέδαση όπως την ξέρουμε σήμερα, δε θα υπήρχε.

Κυριε Miyamoto, ευχαριστούμε που δώσατε πνοή στον Super Mario Bros”

Πραγματικά στάζει μέλι ο Kojima, και δεν νομίζω οτι υπάρχει καλύτερη επιβράβευση για έναν game designer οταν βλέπεις μια απο της δημιουργίες σου(οταν μάλιστα αυτή είναι η δημιουργία σου) να αποθεώνετε απο έναν τόσο μεγάλο Designer.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!