The Outer Wοrlds – Review

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από που να ξεκινήσω αυτό το κείμενο για το The Outer Wοrlds. Η Obsidian έφτιαξε έναν τίτλο τόσο καλό που δεν χρειάζεται καν συστάσεις. Θα μπορούσαμε απλά να πούμε “παίξε The Outer Worlds και θα με θυμηθείς”. Αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Βλέπετε, είναι οι ίδιοι devs που μας έδωσαν το Fallout: New Vegas (καρδούλες), και που, να με πάρει, ξέρουν να φτιάχνουν RPGs.

Για όσους δεν ξέρουν τι εστί Fallout, δεν πειράζει. Το The Outer Worlds είναι μέσες άκρες η ηθική συνέχεια των παλιών καλών τίτλων της σειράς.

Το 4 και το 76 είναι σκουπίδια. Μπορεί και όχι. Προχωράμε.

Η ιστορία του τίτλου διαδραματίζεται στο Halcyon, ένα ηλιακό σύστημα εδώ παραδίπλα. Διάφορες εταιρίες ξεκίνησαν να αποικούν πλανήτες και συστήματα πέραν της Γης, η οποία παραμένει βάση όλων. Στο Halcyon όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Η κυβέρνηση, ονόματι The Board, είναι λίγο πιο… εγωκεντρική από ότι έπρεπε. Κόσμος πεινάει, συμμορίες λεηλατούν, τέρατα παρελαύνουν, δολοπλοκίες, προδοσίες, δικτατορίες, όλα τα καλά. Ο ήρωάς μας ξυπνάει από τη βαθιά κατάψυξη που ήταν με τη βοήθεια ενός όχι-και-τόσο-στα-καλά του επιστήμονα, και μαζί ξεκινούν να σώσουν το σύστημα από τη σαπίλα που το έχει κυκλώσει.

Στο The Outer Wοrlds θα δούμε αρκετούς πλανήτες, αμέτρητους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θα ακούσουμε πολλές, μα πολλές ιστορίες. Οι διάφοροι companions που περιμαζεύουμε έχουν ο καθένας τα κίνητρα και τις προσδοκίες του, πακέτο με τα δικά τους Quests. Και όλοι, μα όλοι είναι ενδιαφέροντες.

Όπως είπαμε, μιλάμε για ένα RPG. Τίμιο, σωστό, παλαιάς κοπής. Τόσο σωστό που ανάλογα με τα διάφορα speech skill points που έχουμε κατανείμει ενεργοποιούνται και άλλες επιλογές στους διαλόγους! Για να το πούμε πιο απλά, ένας χαρακτήρας με πολύ υψηλό Persuation για παράδειγμα ίσως δε χρειαστεί να παίξει ποτέ φάπες, αφού μπορεί με το λέγειν του να προσπεράσει καταστάσεις αναίμακτα. Αντίστοιχα, με πολύ χαμηλό το εν λόγω skill ο χαρακτήρας είναι τόσο μπετό που ενεργοποιούνται οι “Dumb” επιλογές διαλόγων, όπου ο δικός σου πετάει μπούρδες πιο γρήγορα από τον Πάτρικ τον Αστέρη. Τα ίδια ισχύουν φυσικά για όλα τα πεδία του character sheet. Επίσης έχουμε perks, που καταλαβαίνετε πως λειτουργούν.

https://www.youtube.com/watch?v=Oxlflrh_Pzw

Γενικά ο τίτλος ξεχειλίζει ομορφιά και μεράκι. Τα άπειρα quests είναι στην πλειοψηφία τους ενδιαφέροντα. Ακόμη και τα fetch έχουν πλάκα. Εδώ να σημειωθεί πως το χιούμορ είναι πανταχού παρόν, από τις καταστάσεις και τους διαλόγους μέχρι τις ατάκες που πετάνε μεταξύ τους οι followers μας.

Ο τίτλος θα σας πάρει περίπου 20 ώρες για ένα αρκετά άδειο Playthrough. 100 είναι ένας καλός αριθμός πάντως αφού ο κόσμος τραβάει τον παίκτη και οι ώρες περνάνε αβίαστα. Επίσης, προσωπική άποψη, το βασικό στόρι αξίζει 3 περάσματα. Ένα χαζό, ένα έξυπνο και ένα όπως νομίζει ο καθένας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο αλλάζει η εμπειρία με κάθε διαφορετικό build και allignment.

Τεχνικά τώρα, το στούντιο έκανε εντυπωσιακή δουλειά. Ο τίτλος δοκιμάστηκε σε Xbox One X και πραγματικά πετάει. Άψογος χειρισμός και κίνηση. Σπασίματα στα γραφικά… μπορεί και κανένα. Σίγουρα όχι κάτι που να αξίζει να γραφτεί, πέρα από το σπάνιο ψιλοβλαμμένο texture. Εκεί που θα αφαιρέσουμε πόντους είναι σίγουρα η μουσική. Το soundtrack που παρουσιάζει η Obsidian είναι τουλάχιστον αδιάφορο.

Συνοψίζοντας, το The Outer Wοrlds δεν σπαταλάει το χρόνο μας. Είναι γεμάτο, ενδιαφέρον, εθιστικό και διασκεδαστικό.

Ο τίτλος δοκιμάστηκε σε Xbox One X μέσω της πλατφόρμας Game Pass.

The Outer Worlds

9

Βαθμός

9.0/10

Θετικά

  • Ατόφια εμπειρία RPG
  • Γεμάτος και ενδιαφέρον κόσμος

Αρνητικά

  • Αδιάφορη μουσική επένδυση

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.