Πόσα mbps χρειάζεστε για το Google Stadia;

Σαν ένα όνειρο που απομακρύνεται για τον μέσο Έλληνα μοιάζει το gaming μέσω της streaming πλατφόρμας που ετοιμάζει η Google. Γνωστές έγιναν προ ημερών οι απαιτήσεις στην ταχύτητα σύνδεσης που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας, και δεν είναι καθόλου… τετριμμένες.

Συγκεκριμένα, για το streaming παιχνιδιών σε αναλύσεις 1080p και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, “απαιτούνται περίπου 25mbps”. Δηλαδή το streaming με μία συμβατική σύνδεση ADSL εξ ορισμού βγαίνει εκτός, αφού οι θεωρητικές ταχύτητες μέχρι 24mbps τις περισσότερες φορές είναι σημαντικά μικρότερες.

Όσον αφορά το streaming σε αναλύσεις 4K, εκεί η ελάχιστη σύνδεση που απαιτείται είναι 30mbps, με την Google ωστόσο να μην αναφέρει τι απαιτήσεις σε framerate θα πρέπει κάποιος να έχει με αυτήν την ταχύτητα. Περισσότερα για το Google Stadia θα μάθουμε όσο πλησιάζουμε στο λανσάρισμα της πλατφόρμας μέσα στο 2019. Η Google έχει υποσχεθεί νέες λεπτομέρειες μέσα στο καλοκαίρι, πιθανώς στο πλαίσιο της E3 2019.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.