Tom Clancy’s The Division 2 | Review

Πιάνοντας την ιστορία από εκεί που την άφησε το πρώτο Division, αλλά και επεκτείνοντας το gameplay, το The Division 2 ήρθε για να μείνει.

6 μήνες μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου, μεταφερόμαστε στην Ουάσινγκτον και τα ανθισμένα της πάρκα. Μιλάμε για έναν κόσμο πιο γεμάτο, πιο ζωντανό και αρκετά πιο διασκεδαστικό.

Βασικό στοιχείο του The Division 2 είναι η δομή του gameplay του. Όχι μόνο δεν ταλαιπωρείται από τα προβλήματα που είχε το πρώτο μα βελτιώνει αισθητά σχεδόν κάθε πτυχή του. Το πιστολίδι φαίνεται πιο ουσιαστικό, για αρχή. Οι εχθροί ανταποκρίνονται πολύ πιο σωστά στις επιθέσεις και τις άμυνες μας. Κομβικό ρόλο εδώ παίζει το γεγονός πως πλέον έχουμε αρκετές φατρίες που μάχονται για μια θέση στον ήλιο. Κάθε συμμορία έχει διαφορετικό στυλ μάχης, με άλλο εξοπλισμό και τακτικές, πράγμα που δίνει αρκετή ποικιλομορφία στο gameplay – που σίγουρα ήθελε μια ένεση ανανέωσης.

Και οι περίπου 20 ώρες της βασικής ιστορίας περνάνε όμορφα, με κλασσικές αποστολές διάσωσης, νταμάρια bosses και αρκετούς νέους ενδιαφέροντες μηχανισμούς στα objectives. Πολύ πιο ενδιαφέρον, από την άλλη, έχει γίνει το PvP που έχει επεκταθεί πολύ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, και δίνει και περισσότερα rewards. Γενικά όμως το loot είναι ατελείωτο, με όπλα από τον εμφύλιο ως σχεδόν φουτουριστικά. Μόνο προς το endgame (λέγε με Dark Zone) αρχίζει ο τίτλος να δείχνει σημάδια κούρασης – πράγμα που λογικά θα γεμίσει με επερχόμενα expansions. Κυρίως η αύξηση της δυσκολίας, πέρα από επιπλέον HP στους εχθρούς και ελάχιστα ανεβασμένο gearscore δεν έχει να δώσει απολύτως τίποτα περισσότερο.

Τεχνικά, το The Division 2 πετάει. Εξαίσιες επιδόσεις από άποψης framerate, σωστό polishing (όχι όπως το 1 που μας έβγαζε τα μάτια..). Χειρισμός και ήχος όπως πρέπει, με τον πρώτο να είναι σε εξαιρετικά επίπεδα ανταποκρισιμότητας (ναι, είναι λέξη) χωρίς τα κλάσσικά “όχι μην κάνεις cover εδώ, εκεί πάτησα”.

Για τα microtransactions δε θα πούμε τίποτα. Ναι; Ναι.

Κλείνοντας, το Tom Clancy’s The Division 2 είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Διορθώνει τα προβλήματα του πρώτου, πάει το franchise ένα βήμα παραπέρα και είναι διασκεδαστικό.

 

Tom Clancy's The Division 2

8.2

Βαθμός

8.2/10

Θετικά

  • Γεμάτος κόσμος
  • Ενδιαφέρον gameplay
  • Ατελείωτο loot

Αρνητικά

  • Φτωχό endgame

Λευτέρης Μάλλιος

Avid LoL gamer, καμμένος του Dark Souls και εθισμένος στο streaming παιχνιδιών στο Twitch