Jump Force | Review

Όταν οι κόσμοι του Shōnen Jump συγκρούστηκαν, Venoms εισέβαλλαν στη Γη. Ο Director Glover τότε μάζεψε τους Goku, Naruto και Luffy και ο καθένας έφτιαξε μια ομάδα κρούσης. Και έτσι ξεκινάει η μάχη.

Εμείς φτιάχνουμε ένα avatar και επιλέγοντας κάθε φορά τρεις ήρωες από τους διαθέσιμους μαχόμαστε εναντίον άλλων τριών. Φυσικά όλοι οι ήρωες του παιχνιδιού είναι licenced από διάσημα anime. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά του Jump Force.

Το Jump Force είναι ένα κατ’εξοχήν fighting game σε 1v1 στυλ. Οι δύο επιπλέον χαρακτήρες κάθε ομάδας λίγη σημασία έχουν, αφού η τριάδα μας μοιράζεται ένα health bar. Κάθε χαρακτήρας διαθέτει περί τις 6 κινήσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν, εκτός μάχης εννοείται.

Πιο τεχνικά, έχουμε όλες τις γνωστές κινήσεις των γνωστών ηρώων, ενώ άλλοι έχουν πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Παράδειγμα ο Yugi που δε ρίχνει ο ίδιος της σφαλιάρες μα κατεβάζει παρέα τον Σκοτεινό Μάγο για κρέας. Ενώ όμως το καστ είναι ενδιαφέρον, το βάθος και ο σχεδιασμός του gameplay χαλάνε όλη τη φάση. Σε αυτό συντελούν δύο βασικοί παράγοντες.

Πρώτον, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα skins όταν υπάρχει ο ίδιος χαρακτήρας και στις δύο πλευρές του ρινγκ. Δεύτερον, το ίδιο κουμπί κάνει επίθεση και counter την επίθεση. Οπότε πολύ συχνά έχουμε δύο ίδια μοντέλα να σπαμάρουν κινήσεις αλλά ταυτόχρονα και άμυνες. Οπότε ποιος τις τρώει και ποιος τις ρίχνει χάνεται στη μετάφραση. Επίσης, bonus, με τόσες λίγες κινήσεις καταλήγουμε να βλέπουμε συνεχώς τα ίδια εφέ. Ένα συγκεκριμένο, που μοιάζει με εναέριο combo εμφανίζεται ίσως κάθε 20 δευτερόλεπτα. Όσοι παίξετε θα καταλάβετε για ποιο λέμε.

Συνεχίζοντας, κάθε μια από τις τρεις ομάδες έχει διαφορετικό στυλ και μάχες να κάνει. Την ομάδα όμως την επιλέγουμε στην αρχή, μη έχοντας εικόνα των αποστολών και δε μπορούμε να την αλλάξουμε μετά. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα. Άλλο που οι “αποστολές” είναι πάντα “νίκα” με κάποια συνθήκη τύπου “έχε τον Kenshin στην ομάδα”.

Τεχνικά, αν εξαιρέσουμε τα επαναλαμβανόμενα εφέ, την αποτυχία να γίνεται σωστό dodge, block και counter όπου πρέπει και το γενικότερα ρηχό gameplay…ο τίτλος πετάει. Σχεδόν. Γιατί και πολλά μοντέλα ηρώων είναι αρκετά παράξενα φτιαγμένα. Τα εφέ όμως είναι πανέμορφα, και όπως πρέπει σε σχέση με τα manga και anime. Το ίδιο και οι μουσικές, και σχεδόν όλες οι φωνές.

Κλείνοντας, το Jump Force είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί έναν κανόνα. Δώσε όλα τα λεφτά για copyrights και τα ρέστα κάντα εφέ στη μάχη. Μηδενικό gameplay και σχεδόν καθόλου fun factor, που όμως αν είστε οπαδός των anime θα σας διασκεδάσει μέχρι να γίνει κουραστικό.

Jump Force

5.1

Βαθμός

5.1/10

Θετικά

  • Fully licenced
  • Όμορφα εφέ

Αρνητικά

  • Επαναλαμβανόμενα εφέ
  • Ανύπαρκτο gameplay
  • Περίεργα σχεδιασμένοι χαρακτήρες
  • Κακοσχεδιασμένες μάχες

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.