Asterix & Obelix XXL 2 | Review

Remasters συνέχεια λοιπόν, με το Asterix & Obelix XXL 2 που Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Las Vegum που επιστρέφει δριμύτερου στα Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC, μία δεκαετία και βάλε μετά την αρχική τους κυκλοφορία.

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Πανοραμίξ να προδίδει τους άλλους Δρυίδες και να τους παραδίδει στα χέρια του Καίσαρα. Έτσι οι αγαπημένοι ήρωές μας μεταφέρονται στη Ρώμη και σε ένα θεματικό πάρκο εμπνευσμένο από πόλεις της Ευρώπης. Κάθε περιοχή του θεματικού πάρκου έχει τους εχθρούς και τους αντιπάλους της, ενώ το σύστημα μάχης αν και απλό στην χρήση δίνει την απαραίτητη διασκεδαστική πινελιά. Τα επιπλέον skills που ξεκλειδώνουν όσο προχωράτε το παιχνίδι δίνουν την απαραίτητη ποικιλία, αλλά φυσικά μην περιμένετε ένα πολύπλοκο και σύνθετο μηχανισμό gameplay. Όλα είναι όπως τα είχατε αφήσει τότε, με εξαίρεση μερικά challenges που προστέθηκαν (και με μικρή σημασία να λέμε την αλήθεια).

Μην ξεχνάμε πως αποτελεί ένα τίτλο που κυκλοφόρησε πάρα πολλά χρόνια πριν, με όλα τα αρνητικά που αυτό θα κουβαλάει και στο remaster του. Καλώς ή κακώς, το gaming έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που οι μηχανισμού του Asteri & Obelix XXL 2 δεν θα ενθουσιάσουν ούτε θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός μέσου σημερινού gamer. Το ίδιο δεν θα ικανοποιήσει κάποιον ο βαθμός δυσκολίας που χαρακτηρίζει τον τίτλο. Τόσο οι μάχες, όσο και οι γρίφοι είναι σχετικά απλοϊκοί. Τουλάχιστον οι τελευταίοι είναι ευφάνταστοι και δημιουργικοί. Στις προσθήκες του remaster περιλαμβάνεται ένα νέο επίπεδο δυσκολίας, δυνατότητα fast travel και παραπάνω collectibles. Η πλειονότητα του gameplay βασίζεται στο “σκότωσε τους εχθρούς για να προχωρήσεις”, ενώ το button mashing αποτελεί τον καλύτερό σας φίλο καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Δυστυχώς, το παιχνίδι δείχνει την ηλικία του και στον οπτικό τομέα. Αρχικά, τα cutscenes δεν έχουν πειραχτεί και είναι αρκετά δύσκολο στο να τα αποδεχτούμε εν έτει 2018 (και συντόμως 19). Επίσης, σε αντίθεση με άλλα remasters, τόσο τα textures όσο και τα μοντέλα χαρακτήρων δεν μπορούν να σχολιαστούν με θετικά λόγια. Στον αντίποδα, η μουσική επένδυση του παιχνιδιού είναι εξαιρετική.

Δυστυχώς, για το Asterix & Obelix XXL 2 δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχές το πέρασμά του στις κονσόλες της παρούσης γενιάς. Ο τίτλος δείχνει σημάδια γήρανσης από την πρώτη ματιά, ο οπτικός επανασχεδιασμός κρίνεται στην καλύτερη μέτριος, και οι μηχανισμοί του gameplay παρωχημένοι πια. Ο μόνος λόγος ύπαρξης του τίτλου είναι η έλευση του τρίτου παιχνιδιού, στο οποίο οι απαιτήσεις μας θα είναι ασφαλώς πιο υψηλές από την μετριότητα του συγκεκριμένου remaster.

Asterix & Obelix XXL 2

29,99
5.5

Βαθμός

5.5/10

Θετικά

  • Δημιουργικοί γρίφοι
  • Μουσική επένδυση
  • Fast travel

Αρνητικά

  • Μέτριο οπτικά remaster
  • Απαρχαιωμένοι μηχανισμοί gameplay
  • Button mashing μάχες
  • Χαμηλό επίπεδο δυσκολίας

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.