Τίτλοι τέλους για την Telltale Games

Με ένα λιτό τουί, η Telltale Games ανακοίνωσε το κλέισιμό της.

Όσα παιχνίδια έβγαλε πήρα από καλές έως διθυραμβικές κριτικές. Μερικοί από τους τίτλους της ήταν τα Telltale’s The Walking Dead, Tales from the Borderlands και το επικότερο, για τον γράφων, The Wolf Among Us. Η Telltale Games ξεκίνησε το δικό της είδος στο χώρο, με τίτλους με προσανατολισμό στο σενάριο και τις ηθικές επιλογές του παίκτη. Το είδος γρήγορα πήρε δικό του όνομα, μεταφράστηκε σε “narrative gaming” και απέκτησε τους δικούς του φανατικούς. Το πρόβλημα φάνηκε να είναι το ίδιο το είδος όμως. Η εταιρία δεν το εξέλιξε καθόλου, και αυτό φαίνεται να έφερε την παρούσα κατάσταση.

Για την ιστορία, η Telltale συνεργάστηκε με εταιρίες όπως η Warner Bros για το Batman Series της. Με τη Lionsgate Studios για μεταφορά του Wolf Among Us στην τηλεόραση αλλά και την HBO για τίτλους με θέμα το Game of Thrones.

Το στούντιο θα συνεχίσει να λειτουργεί με 25 άτομα ώστε να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς τους συνεργάτες της, πριν κατεβάσει τελείως ρολά.

“ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
Σήμερα η Telltale Games πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσει το κλείσιμο του βασικού της studio, ακολουθούμενη από ένα χρόνο γεμάτο απροσπέλαστες δυσκολίες. Η πλειοψηφία των υπαλλήλων απολύθηκε σήμερα το πρωί, με μια μικρή ομάδα 25 ατόμων να παραμένει ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εταιρίας στο διευθύνων συμβούλιο και τους συνεργάτες. Ο CEO Pete Hawley εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

Ήταν ένας απίστευτα δύσκολος χρόνος για την Telltale ενώ εργαζόμασταν για να βάλουμε την εταιρία σε νέα τροχιά. Δυστυχώς, ξεμείναμε από χρόνο. Κυκλοφορήσαμε κάποιο από το καλύτερο περιεχόμενό μας φέτος και λάβαμε τρομερά θετικές κριτικές, αλλά τελικά, αυτό δε μεταφράστηκε σε πωλήσεις. Με βαριά καρδιά βλέπουμε σήμερα τους φίλους μας να απλώνουν το σήμα-κατατεθέν μας, το να λένε ιστορίες, στη βιομηχανία παιχνιδιών.”

Η Telltale θα εκδώσει περαιτέρω σχόλια αναφορικά με το portfolio της τις ερχόμενες εβδομάδες.”

Λευτέρης Μάλλιος

Avid LoL gamer, καμμένος του Dark Souls και εθισμένος στο streaming παιχνιδιών στο Twitch