Cat Quest

Το Cat Quest είναι ίσως η καλύτερη gaming έκπληξη εδώ και καιρό. Με κυκλοφορία σε φορητές συσκευές και PC, τώρα ήρθε στο Nintendo Switch. Με μια πρώτη ματιά, ναι, δε γεμίζει το μάτι. Αλλά είναι συναρπαστικό.

Μιλάμε για ένα 2D rpg, με απλό σύστημα μάχης, απλοϊκό inventory και ακόμα πιο απλό leveling. Είναι τόσο απλό (απλόαπλόαπλόαπλό) που ακούγεται χαζό. Και εκεί έγκειται η μαγεία του.

Το παιχνίδι είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από κλασσικούς τίτλους, πράγμα που αναφέρουν ξεδιάντροπα (και με καμάρι και μπράβο τους) οι δημιουργοί. Μάχη The Legend of Zelda, σκηνικό Final Fantasy, κόσμος Skyrim. Και να μη το έλεγαν οι ίδιοι οι δημιουργοί, βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερον. Έχουν μαζέψει τα καλά στοιχεία και τα έχουν κάνει ένα ωραίο, δεμένο παιχνίδι.

Ένας κόσμος από γάτες σε μεσαιωνικό σκηνικό.

Ο γατοήρωάς μας καλείται να σώσει την αδερφή του από τους κακούς. Θα περιηγηθεί σε έναν γεμάτο κόσμο, σε πολλά dungeons με άπειρο loot και θα δώσει επικές μάχες. Ναι ο τίτλος είναι port από τα κινητά, και έχουμε λίγες επιθέσεις αλλά η μάχη είναι καλοσχεδιασμένη. Πέρα από το απλό attack υπάρχει το roll και μετά 4 slots για μαγείες (που ξεκλειδώνουμε στην πορεία). Ο κόσμος δίνει μια συνεκτική Open World εμπειρία που δεν κουράζει και τα dungeons είναι όσο μεγάλα πρέπει. Μιας και δεν έχουμε το γιγάντιο χάρτη ενός AAA τίτλου θα έχουμε αρκετό backtracking και γύρω-γύρω όλοι. Αλλά είναι καλοσχεδιασμένο και δε γίνεται βαρετό.

Τεχνικά δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά σχόλια. Μιλάμε για έναν όμορφα σχεδιασμένο κόσμο με απλά sprites, και όχι animations. Μην ξεχνάμε πως στην καρδιά του το Cat Quest είναι ένα mobile παιχνίδι. Ο ήχος είναι κι αυτός στα ίδια επίπεδα. Απλός και συνεκτικός. Να σημειωθεί πως το παιχνίδι δοκιμάστηκε στο Switch. Και στις δύο οθόνες (portable – tv) όλα έτρεχαν άψογα και χωρίς να χαλάει η ποιότητα.

Κλείνοντας, το Cat Quest σπέρνει. Είναι όσο ελαφρύ πρέπει, με όσο βάθος θέλουμε και ό,τι πρέπει για φορητότητα αλλά και άραγμα στον καναπέ. Αν πρέπει να βρούμε ένα αρνητικό αυτό είναι η μικρή του διάρκεια. Κρατώντας όμως πάντα στο μυαλό πως είναι φορητό παιχνίδι, μετριάζεται. Αξίζει με κλειστά μάτια.

Cat Quest

9

Βαθμός

9.0/10

Θετικά

  • Χαριτωμένα γραφικά
  • Ωραίες επιρροές

Αρνητικά

  • Διάρκεια

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.