N++ (NPLUSPLUS)

Το Ν++ (Nplusplus) (έν πλας πλας) (λέγε με Ο, για τους προγραμματιστές) είναι ένα πλατφορμάκι με σάπια γραφικά, εκνευριστικά χρώματα και μπλιμπλίκια για μουσική. ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ! Η απλότητα είναι μαγεία.

Για να λέμε την αλήθεια, όταν το είδα λέω “όχι ρε γμτ, τι θα ζήσω πάλι”. Και σε 5′ πέρασαν 3 ώρες.

Η ουσία του Nplusplus είναι απλή. Έχουμε μπλοκ από 5 πίστες, και σκοπός είναι να τερματίσουμε σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο, με όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες και μαζεύοντας όσο περισσότερα “κέρματα” μπορούμε. Ο χαρακτήρας διαθέτει άλμα και wall jump. Τέλος.

Άλλο ένα try και το κλείνω. Τι ψέματα μου λέω…

Η κάθε πίστα χωράει πάντα ολόκληρη στην οθόνη, πριν ξεκινήσει τη βλέπουμε για να σχεδιάσουμε στρατηγική, να δούμε που είναι η πόρτα εξόδου, που είναι το κουμπί που ανοίγει την πόρτα, τι νάρκες και παγίδες έχει. That’s it. Το πιο απλό πράγμα. Εκεί που φτιάχνεται η μαγεία είναι το τύπου Super Meat Boy σκηνικό. Μια λάθος κίνηση και τέλος. Αλλά και το “άλλο ένα try!” factor.

Κάπου εδώ να πούμε πως ο τίτλος είναι συνέχεια του Ν+, περιέχει τις legacy πίστες και ένα φορτηγό νέες. Επίσης ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει τη δική του και να την ανεβάσει, για να ικανοποιήσει τις σαδιστικές του τάσεις και οι άλλοι τις μαζοχιστικές τους. Η μόνιμη παρουσία leaderboard στο τέλος κάθε μπλοκ πιστών και το global ranking που σου δείχνει διακριτικά η οθόνη μιλάνε μαγικά στο υποσυνείδητο του παίκτη.

Το μόνο κομμάτι που έπρεπε να είναι άπταιστο είναι ο χειρισμός. Και είναι. Μετά από λίγη ώρα θα μπορεί ο καθένας να επιτελεί άλματα με χειρουργική ακρίβεια, και είναι κι αυτό μέρος της επιτυχίας.

Αλήθεια δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να ειπωθούν. Το Νplusplus είναι ακριβώς ο τίτλος που σε σκαλώνει, θες να παίζεις για πάντα και παράλληλα είναι αρκετά εύπεπτος ώστε να μη σε ενοχλεί – δεδομένου πως αντέχεις την ένταση και την ατμόσφαιρα ουφάδικου. Πρόκειται ίσως για εθισμό, και πάω ξανά να πάρω τη δόση μου.

0.00
9.9

Βαθμός

9.9/10

Θετικά

  • Εθιστικό
  • Old school αίσθηση
  • Γρήγορο

Αρνητικά

  • Δεν είναι για όσους ψάχνουν κάτι χαλαρό.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.