Sine Mora EX

Sine Mora θα πει “χωρίς καθυστέρηση” οπότε πάμε. (χεχ)

Μιλάμε για ένα pewpew shoot em up side scrolling παιχνιδάκι παλαιάς κοπής με λίγες αλλά χορταστικές και δύσκολες πίστες. Το αεροπλανάκι μας παίρνει power-ups για επιπλέον οπλισμό, μαζεύουμε πόντους και ζωές και πυροβολάμε κακούς ασταμάτητα. Απλό; Προφανώς. Διασκεδαστικό; Απόλυτα.

Το τι κάνει όμως το Sine Mora EX ιδιαίτερο είναι ακριβώς αυτό που παρουσιάζει. Απλότητα. Οι πιο παλιοί ξέρουν τι εννοώ. Ένα κράμα Jungle Strike, Metal Slug, Galaga, Chicken Invaders κ.ο.κ. Ο πιο περίπλοκος μηχανισμός είναι ο χρόνος αφού τελειώνει και μόνο με kills παίρνουμε παραπάνω. Στις μεγαλύτερες βαθμίδες δυσκολίας μιλάμε για ακατόρθωτα πράγματα. Εδώ βοηθάει λίγο το slow time που διαθέτουμε, αν και με το χαμό που γίνεται επί της οθόνης δεν είναι τεράστια βοήθεια. Το καλό είναι πως το παιχνίδι έχει καλή καμπύλη εκμάθησης οπότε ξεκινώντας από τα χαμηλά σε λίγο (ή πολύ) καιρό ο παίκτης είναι έτοιμος για speedruns.

Η ιστορία λίγη σημασία έχει αφού το παιχνίδι εστιάζει στη διασκέδαση, τα time attack – score modes και την ταχύτητα. Αλλά έστω. Με τόσο μεγάλο lore δε θα κουράσω, απλά θα πούμε πως οι κακοί και οι καλοί μάχονται, όχι πως μας νοιάζει ιδιαίτερα, γιαυτό και χάνει πόντους σα σύνολο.

Τεχνικά έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Καλοσχεδιασμένα γραφικά, καλό ήχο και μηδενικό frame drop. Ο χειρισμός είναι απλός.

Sine Mora EX

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Απλό
  • Γρήγορο
  • Εθιστικό
  • Όμορφα σχεδιασμένο

Αρνητικά

  • Αυξημένη δυσκολία
  • Αδιάφορη ιστορία

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.