Εγκεφαλική ζημία προκαλούν τα FPS σύμφωνα με νέα έρευνα

Κατά καιρούς τα βιντεοπαιχνίδια ήταν αποδιοπομπαίος τράγος για πολλά νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα, με πολλά μέσα να το συνδέουν με κακουργηματικές ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές. Νέα έρευνα τώρα από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έρχεται να το πάει ένα βήμα παραπέρα τεκμηριώνοντας πως τα παιχνίδια πρώτου προσώπου μπορούν όχι απλά να επηρρεάσουν την ψυχοσυναισθηματική συμπεριφορά του ατόμου, αλλά να του προκαλέσουν… εγκεφαλική ζημιά!

Συγκεκριμένα, η έρευνα έβαλε 100 άτομα να παίξουν 90 ώρες από Killzone, Borderlands, Call of Duty και άλλα πιόνια του διαόλου, και στο τέλος της έρευνας διαπιστώθηκε πως η ποσότητα της φαιάς ουσίας στον εγκέφαλό τους ήταν λιγότερη από την ομάδα που δεν έλιωσε σε FPS. Τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.