GROW Games Expo 2017 – Αθήνα

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Αθήνα, 12 Μαΐου 2017
Η GIFTED Hellas ΑΜΚΕ στο πλαίσιο της δράσης της για την ενίσχυση της παραγωγής παιχνιδιών – ηλεκτρονικών, επιτραπέζιων, υβριδικών κτλ – διοργανώνει μια έκθεση παιχνιδιών στην Αθήνα από το Σάββατο 3 εως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Δ10 «Δεξαμενές Καθαρισμού».
Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση.

GROWGamesExpo 2017
Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο δυναμικό δημιουργών παιχνιδιών και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εταιρίες και startupsπου ασχολούνται με αυτό τον τομέα. Η βιωσιμότητα τους στηρίζεται κατά πολύ στην προβολή που θα έχουν τα προϊόντα τους. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε φέτος την πρώτη μας έκθεση με αντικείμενο τα παιχνίδια (videogames, board games, vr gamesκτλ).
Η GROW Games Expo δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς παιχνιδιών να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στο παιχνίδι και τις μορφές που αυτό μπορεί να πάρει.

Το παιχνίδι είναι άρρηκτα δεμένο με την καθημερινότητα μας. Είναι ένα μέσο μάθησης και εκπαίδευσης, ένα μέσο διασκέδασης αλλά και ένα μέσο απόκτησης νέων εμπειριών και κοινωνικοποίησης. Από τα πρώτα μας βήματα μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι, κάνουμε νέους φίλους και ζούμε μαζί τους εμπειρίες άφθαρτες στον χρόνο. Το όνομα της έκθεσης κάνει ακριβώς αυτή την αναφορά στην σημασία του παιχνιδιού μέσω των αρχικών των λέξεων που το σχηματίζουν: Games Rule Our World.

Η GROW Games Expo έχει σαν σκοπό να αναδείξει το δημιουργικό έργο της χώρας. Ο χώρος της δημιουργίας παιχνιδιών είναι σε ανάπτυξη και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε σημαντικά παιχνίδια να βγαίνουν από την χώρα μας και να ξεχωρίζουν στο εξωτερικό. Αυτή η αναφορά στην ανάπτυξη που βλέπουμε να υφίσταται και στην οποία συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι το δεύτερο μήνυμα που εκφράζει το όνομα της έκθεσης: Ανάπτυξη.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημασία της επαφής και της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών με τους αντίστοιχους δημιουργούς του εξωτερικού. Η GROW Games Expo θα συντελέσει το μέσο διαλόγου μεταξύ των δημιουργών αλλά και την προβολή των Ελληνικών παιχνιδιών προς το εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται
Η έκθεση απευθύνεται στο Ελληνικό κοινό όλων των ηλικιών. Σίγουρα ο καθένας θα βρει ένα παιχνίδι που θα τον ενδιαφέρει και θα ταιριάζει στο γούστο του. Στον χώρο θα υπάρχουν παιχνίδια για PC, κινητά, επιτραπέζια, Virtual Reality και Augmented Reality.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να μιλήσει με τους δημιουργούς των παιχνιδιών. Θα μάθει για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την δημιουργία των παιχνιδιών αλλά και θα συμβάλει στην ποιοτική τους εξέλιξη παρέχοντας τις παρατηρήσεις του και τα σχόλια του για τα παιχνίδια που θα δοκιμάσει.
Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που ενδιαφέρεται ο ίδιος να ασχοληθεί με την ανάπτυξη παιχνιδιών. Θα έρθει σε επαφή με δραστήριους και έμπειρους ανθρώπους του χώρου. Θα μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι game developer. Ίσως προκύψουν και νέες συνεργασίες μέσα από αυτή την διαδικασία.

Διοργανωτής
Την έκθεση διοργανώνει η GIFTEDHellas ΑΜΚΕ, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ως σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των ταλέντων στο χώρο του game development στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν την δημιουργικότητα, την καινοτομία και την συνεργασία των δημιουργών ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν το έργο τους στο κοινό.

Τα τελευταία 5 χρόνια διοργανώνουμε με επιτυχία το Global Game Jam [Athens], στο πλαίσιο της παγκόσμιας διοργάνωσης Global Game Jam. Πρόκειται για το μεγαλύτερο hackathon με στόχευση την δημιουργία παιχνιδιών όπου δημιουργοί παιχνιδιών για 48 ώρες μαζεύονται σε ένα χώρο, σχηματίζουν ομάδες και δημιουργούν παιχνίδια πάνω σε ένα κοινό θέμα.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους.

Website: http://www.growgamesexpo.gr
Facebook: https://www.fb.com/growgamesexpo
Twitter: https://twitter.com/growgamesexpo

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324
[email protected] , www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια) Στάση «Φωταέριο»,

Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.