[Recap] Nintendo Switch Launch Event Athens

Σήμερα τα βύσματα οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου (aka εμείς) είχαμε τη δυνατότητα να πάμε πρώτοι στο The Loft και να δούμε από κοντά, hands on που λένε, το Nintendo Switch. Σε ένα καλά διαμορφωμένο και φιλικό χώρο δοκιμάσαμε 9 τίτλους της επερχόμενης κονσόλας (το Super Mario Odyssey ήταν μόνο video, σνιφ). Έχουμε και λέμε.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  • Το σχεδόν 20λεπτο demo ήταν ουσιαστικά η αρχή του τίτλου και άφηνε χώρο για περιήγηση στον ανοιχτό κόσμο δίνοντας αρκετά πραγματάκια να κάνουμε. Τα γραφικά του demo (το τονίζουμε) φαίνονται ικανοποιητικά στην τηλεόραση και άψογα στο handheld. Για αρχή μάθαμε πως ο Link κοιμόταν για 100 χρόνια ενώ το Hyrule αμυνόταν απέναντι στο κακό, και τώρα που τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα ξύπνησε. Καλές εντυπώσεις.

Mario Kart 8 Deluxe 

  • Κλασσικά αγαπημένα εικογραφημένα. Αγώνας στο handheld και μπαλόνια στην τηλεόραση. Ό,τι περιμέναμε.

ARMS

  • Εξομοίωση μποξ με ρομποτοειδή χαρακτήρες και όλο σε motion controls (άρα τηλεόραση). Γρήγορο, απλό και διασκεδαστικό.

Splatoon 2

  • Τα ίδια με το πρώτο, μπογιά μέχρι δακρύων και γρήγορη μάχη. Και οι 2..ε…επιλογές θέασης φαίνονται πολύ καλές.

sniperclips

  • Ένα ενδιαφέρον co-op puzzle game με μικρά levels. Ιδιαίτερο.

1-2-Twitch

  • Τα κλασσικά Mini games τύπου WarioWare. Η μονομαχία με εξάσφαιρα πρέπει να είναι ο καλύτερος τρόπος να παρθεί μια απόφαση στην παρέα τύπου “σουβλάκια η πίτσα σήμερα; το πάμε σε μονομαχία”.

Super Bomberman R

  • Bomberman.-

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers

  • Street Fighter. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Just Dance 2017

  • Τα γνωστά, κρατάς το χειριστηριάκι σου και αντιγράφεις κινήσεις. Κάναμε το μεγαλύτερο σκορ ως εκείνη την ώρα από ό,τι δήλωσαν οι κοπέλες της εταιρίας. Και μπράβο μας.

Τεχνικά το μηχάνημα φαίνεται όμορφο, όσο δυνατό μας υποσχέθηκαν και εύχρηστο. Γενικά η εμπειρία που προσφέρει είναι καλή, δηλαδή. Μένει να το δούμε και μετά από “βαριά χρήση”, που αν βέβαια συμπεριφέρεται όπως οι πρόκατοχοί του δε θα έχει κανένα πρόβλημα.

Αυτά τα λίγα και όμορφα. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό άυριο, 3 Μαρτίου, 11 το πρωί με 6 το απόγευμα. Σπεύσατε! (Facebook Event)

Η κονσόλα κυκλοφορεί αύριο, μην ξεχνιόμαστε, από τους Γιαπωνέζους φίλους μας εκεί στη Nintendo και τη CD Media, που είναι επίσημος αντιπρόσωπος των Γιαπωνέζων φίλων μας στην Ελλάδα (και μας κάλεσε και στο event).

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.