Moribund

Το Moribund είναι ένα απλό παιχνίδι. Τόσο απλό που γίνεται σχεδόν αυτόματα καλό. Αρένες δυο διαστάσεων για 4 άτομα, 2 όπλα, μερικά power ups και παγίδες. That’s it.

Για όσους δεν κατάλαβαν, πρόκειται για ένα ταχύτατο local multiplayer brawling παιχνίδι για 2 έως 4 άτομα. Σκοπός του παιχνιδιού να διαμελίσουμε τους άλλους πριν το κάνουν αυτοί σε εμάς. Πως γίνεται αυτό; Ρίχνουμε με το ένα όπλο μέχρι να μπουν σε κατάσταση “ζάλης” δεμένοι στο περιβάλλον και τότε φορτίζουμε το καμάκι και πυροβολούμε. Σίγουρος θάνατος, σίγουρος πόντος. Μόνο που οι άλλοι 2 αντίπαλοι θα θέλουν το ίδιο. Τα διάφορα power ups προσθέτουν πραγματάκια όπως ανατινασόμενα καμάκια και αν λάβουμε υπόψιν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις πίστες… το καμός. Το μόνο παράπονο είναι η μηδαμινή ποικιλία σε όπλα. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν ακριβώς τα ίδια που ναι μεν δίνει ίσες ευκαιρίες αλλά αφαιρεί από το fun factor.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να ειπωθούν. Το παιχνίδι παραείναι απλό, όπως είπαμε. Υπάρχει ένα single player mode αλλά δεν είναι ο στόχος να κρατήσει τον παίχτη έτσι. Μάλλον είναι περισσότερο για εξάσκηση. Στα multi modes έχουμε Free for All και Team Battle. Προσωπικά βρήκα και τα δύο το ίδιο διασκεδαστικά, μιας και μετά από λίγα ματσάκια σε ομάδα θες να ξεκοιλιάσεις το συμπαίχτη σου. Αυτό που μας έκανε να λέμε “έλα, άλλον ένα γύρο” ήταν η ταχύτητα και η καμπύλη εκμάθησης του Moribund. Όπως έλεγε η διαφήμιση “μια στιγμή να το μάθεις, μια ζωή να το κατακτήσεις” (or something). Κάθε γύρος είναι και ένα μάθημα, και κάθε φορά σκέφτεσαι τι έκανες λάθος και πως τώρα έχεις το πλεονέκτημα. Εθισμός.

Τεχνικά το παιχνίδι ρέει καλά, χωρίς προβλήματα και κολλήματα. Τα γραφικά είναι τόσο-όσο, το ίδιο και τα ηχητικά εφέ. Ο χειρισμός είναι by default για χειριστήριο αν και το πληκτρολόγιο θα την κάνει τη δουλειά για 2 άτομα – όπως παλιά, στο mame32, αλλά ως εκεί.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο review, το Moribund ξύπνησε στην παρέα μας αίσθηση SSBB, στο πιο απλοποιημένο. Ένα τσακ παραπάνω επιλογές και θα ήταν αριστούργημα.

Moribund

€10
8

Βαθμός

8.0/10

Θετικά

  • Γρήγορο και απλό gameplay
  • Αρκετά levels

Αρνητικά

  • Λίγα όπλα
  • Το gamepad θεωρείται απαραίτητο

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.