Pokemon GO! Συμβουλές και επεξηγήσεις!

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε επίσημα και στην χώρα μας η περίφημη αυτή εφαρμογή και οι επίδοξοι εκπαιδευτές έχουν ξεκινήσει το κυνήγι των Pokemon. Όσοι ασχοληθήκατε με την εφαρμογή γνωρίζετε πολύ καλά πως μαστίζεται από προβλήματα τόσο από την μεριά των server όσο και από την client εφαρμογή.

Κάποια από τα γνωστά προβλήματα που συνεχίζουν και υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή είναι:

  1. Αρκετές φορές το παιχνίδι κολλάει αφού το Pokemon έχει μπει στην Pokeball. Μοναδική λύση είναι η επανεκκίνηση της εφαρμογής.
    Ο μόνος τρόπος να εξηγήσω το αν τελικά το πιάσετε ή όχι το Pokemon, είναι με ένα διάγραμμα ροής, ή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι, flow chart!PokemonGO
  2. Επιλέγοντας το Battery Saver από τις ρυθμίσεις, υπάρχει η περίπτωση να κολλήσει το παιχνίδι και ενώ βλέπετε κανονικά τον χαρακτήρα να βολτάρει, δεν λειτουργεί καθόλου η αφή στο παιχνίδι. Προφανώς η λύση είναι να μην χρησιμοποιείτε την επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας. Ο καλύτερος τρόπος να γλυτώσετε λίγη μπαταρία είναι να μειώσετε όσο περισσότερο γίνεται την φωτεινότητα της οθόνης. Οι κατασκευαστές αναγνωρίζουν πως η εφαρμογή καταναλώνει περισσότερη μπαταρία απ’ όσο θα ήθελαν και δουλεύουν πάνω σε μια λύση.
  3. Μερικές φορές τα Pokestop αντί να πετάξουν μερικές από τις πολυπόθητες Pokeball, πετάνε εκείνο το σπαστικό μήνυμα «Try Again Later». Αυτό έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει όταν βιάζομαι και ξεκινάω να περιστρέφω το Pokestop πριν φορτώσει τόσο την εικόνα, όσο και το κείμενο από πάνω. Οπότε λύση εδώ είναι η υπομονή.
  4. Πολύ σπάνια το παιχνίδι δεν βρίσκει καθόλου τοποθεσία μέσω του GPS και δεν λέει να φύγει το μήνυμα «GPS location not found». Για να λυθεί το πρόβλημα το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξουμε το Google Maps και να περιμένουμε λίγο μέχρι να βρει τοποθεσία. Αφού βρει το Google Maps την τοποθεσία μας, θα αρχίσει και το Pokemon GO να λειτουργεί κανονικά.
  5. Όπως αναφέρω παραπάνω, η καρτέλα Nearby δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εμφανίζει όλα τα Pokemon πάντα να είναι 3 βήματα μακριά ενώ μπορεί να είναι ένα τετράγωνο ή χιλιόμετρο μακριά. Μέχρι να το φτιάξουν καλύτερα να μην βγαίνετε έξω κυνηγώντας Pokemon από το Nearby.

Αυτά είναι τα πιο συχνά και ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την κυκλοφορία της εφαρμογής μέχρι σήμερα.
Μερικές συμβουλές από μένα για ταχύτερη πρόοδο:

  1. Πιάστε τα πάντα! Δεν έχει σημασία αν έχετε πιάσει το Pidgey και το έχετε κάνει Pidgeotto γιατί με κάθε Pidgey παίρνετε 3 candies και ένα ακόμα αν το κάνετε Transfer. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 4 Pidgey μπορείτε να φτιάχνετε ένα Pidgeotto το οποίο με την σειρά του σημαίνει 500XP. Αν υπολογίσουμε και το XP που παίρνετε όταν πιάνετε τα Pidgey τότε μιλάμε για 900XP χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει Lucky Egg ή να έχετε πιάσει κάποιο από αυτά με Nice, Great, Excellent τρόπο.
  2. Μην βιάζεστε να εξελίξετε τα πάντα αμέσως μόλις σας δοθεί η δυνατότητα. Μαζέψτε αρκετά Pokemon για εξέλιξη, χρησιμοποιείστε ένα Lucky Egg και τότε μόνο εξελίξτε τα! Το XP θα πέσει βροχή!
  3. Μάθετε να πετάτε Pokeball με φάλτσα! Στα 12 Level το παιχνίδι αρχίζει και δίνει Greatball οι οποίες συχνά έχουν από μόνες τους φάλτσα και αν δεν γνωρίζετε πως να το χειριστείτε τότε θα καταλήξετε να πετάτε τις μπάλες άσκοπα.

Η σημαντικότερη όμως συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ και όχι μόνο την οθόνη!

StratosGk

Έμαθε να μετράει παίζοντας Crash Bandicoot και ερωτεύτηκε σε μικρή ηλικία το μαγευτικό Metal Gear Solid. Φήμες τον θέλουν να επισκέπτεται καθημερινά το /r/NeverBeGameOver/ ελπίζοντας για Chapter 3.