Hard Reset Redux

Να ένας τίτλος από τα παλιά. Εποχή Painkiller, Serious Sam. Ανούσιο shooting.

Στο Hard Reset Redux παίρνουμε το ρόλο του Major Fletcher στο μακρινό 2436. Η φουτουριστική δυστοπία στην οποία λαμβάνει χώρα ο τίτλος έχει διάφορα προβλήματα και ο Major καλείται να τα λύσει. Για να το καταφέρει αυτό πρέπει να απενεργοποιήσει τις Μηχανές, που τον κυνηγάνε. Υπάρχει ένας NPC που δίνει οδηγίες μέσω “τηλεφώνου” και ο κακός που στέλνει τις μηχανές. Αυτά. Η ιστορία γενικά είναι ένα μικρό μπλέξιμο, τη βλέπουμε μέσα από κοφτούς διαλόγους και μικρά κομιξοειδή cinematics στην αρχή κάθε level. Αλλά δε μας νοιάζει και πολύ.

hard-reset2

Το ζουμί του τίτλου είναι το gameplay. Αυτό είναι γρήγορο και απλό. Τρέχεις και πυροβολείς πράγματα μέχρι να μην υπάρχουν άλλα πράγματα που κινούνται εκτός από εσένα. Το διαθέσιμο οπλοστάσιο είναι επαρκές για τη δουλειά (4 συμβατικά και 4 ενεργειακά όπλα + κατάνα) αλλά πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων το παιχνίδι “βγαίνει” με shotgun, ενώ η κατάνα είναι τόσο άχρηστη όσο και cool. Αλλά όλα καλά ως εδώ, ανούσια διασκέδαση. Το πρόβλημα είναι άλλο. Μονοτονία στην εξέλιξη. Περνάς την πόρτα, σκοτώνεις τις Μηχανές, ξεκλειδώνεις την πόρτα, περνάς στο επόμενο δωμάτιο, σκοτώνεις τους εχθρούς, ξεκλειδώνεις την πόρτα, περνάς στο επόμενο δωμάτιο…Για πόσες ώρες αντέχεις να πρέπει να το κάνεις αυτό σε μουντούς χώρους όπου το μαύρο και το νέον κυριαρχούν; Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το σχετικό leveling, που επιτρέπει upgrades στα όπλα και τον εξοπλισμό.

hard-reset

Τεχνικά ο τίτλος χωλαίνει. Όχι αρκετά για να είναι Unplayable αλλά τόσο ώστε να γίνεται εκνευριστικός από ώρα σε ώρα. Τα loading γίνονται σε σχεδόν άκυρους χρόνους, αρκετές φορές μέσα στη μάχη και χαλάνε τη διασκέδαση. Ενίοτε έχουμε frame drop που φτάνει τα όρια slow motion καθώς επίσης και spawn ή/και κολλήματα εχθρών σε άσχετα σημεία. Αυτό δημιουργεί ένα βασικό πρόβλημα, η πόρτα δεν ανοίγει αν δεν πεθάνουν όλες οι Μηχανές, οπότε πρέπει να ψάχνουμε το χώρο πέρα δώθε. Τα τα γραφικά -αν και συμπαθητικά σχεδιασμένα- είναι πιο επαναλαμβανόμενα από το Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο ήχος αδιάφορος.

Εν κατακλείδι, το Hard Reset Redux είναι ένας τίτλος διασκεδαστικός με γρήγορο Old school gameplay αλλά χάνει σε σημεία-κλειδιά. Για να περνάει η ώρα είναι ό,τι πρέπει.

Hard Reset Redux

6.5

Βαθμός

6.5/10

Θετικά

  • Γρήγορο gameplay

Αρνητικά

  • Μονότονα σκηνικά και δράση

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.