Stella Glow

Σε έναν κόσμο όπου η μαγεία ισούται με το τραγούδι ο Alto είναι ένας νέος με αμνησία, και μεγαλώνει με τη φίλη του τη Lisette στο Mithra Village. Μια ωραία πρωία η μάγισσα Hilda τραγουδάει το τραγούδι της καταστροφής και κάνει όλο το χωριό κρύσταλλο, εκτός από τους δυο πρωταγωνιστές μας. Κατά τη διάρκεια της μάχης η Lisette μετατρέπεται σε μάγισσα του νερού, αποκτώντας τη δυνατότητα να τραγουδά Splash, Heal και άλλα τέτοια. Το ντουέτο σώζεται για λίγο από τη μάχη και καταφεύγει στο κάστρο όπου μαθαίνει πως η Hilda και η παρέα της κάνουν το ίδιο παντού, με σκοπό να κυριαρχήσουν. Μόνη ελπίδα για σωτηρία είναι να μαζευτούν οι άλλες τρεις μάγισσες των στοιχείων της φύσης ώστε να γίνει η “χορωδία” και να σπάσουν τα μάγια της κακιάς Hilda.

Το gameplay χωρίζεται σε δύο φάσεις. Ελεύθερος χρόνος και μάχη. Στον ελεύθερο χρόνο μπορούμε να ασχοληθούμε με τον εξοπλισμό, να αναπτύξουμε τις σχέσεις μεταξύ των μελών του party και άλλα τέτοια. Στη μάχη έχουμε μάχη, προφανώς. Οι μάχες έχουν το στοιχείο της τακτικής, κάθε ήρωας μπορεί να κινηθεί ορισμένα τετραγωνάκια στο grid, έχει skills που ξοδεύουν πόντους και άλλα τέτοια κλασσικά. Στα hits βλέπουμε animations του στυλ Fire Emblem – αν θέλουμε. Συνήθως η κάθε μάχη έχει και conditions ήττας (πχ μην πεθάνει ο Χ χαρακτήρας) ή bonus (πχ σκότωσε με τον Alto δύο εχθρούς για να πάρεις κάποιο item).

Κάθε μάχη προχωρά τον χρόνο του παιχνιδιού, δηλαδή την ιστορία. Αυτό έρχεται σε συμφωνία με το γενικότερο στήσιμο του τίτλου που μοιάζει με anime. Κάθε chapter δίνει λίγο περισσότερο βάθος στον κόσμο από το προηγούμενο, με σωστή κλιμάκωση και σκηνοθεσία. Εδώ έρχεται και ίσως το μόνο αρνητικό, οι διάλογοι. Ενώ τα cutscenes είναι πανέμορφα, οι κλασσικοί jrpg διάλογοι ίσως γίνονται λίγο κουραστικοί από ένα σημείο και μετά. Σωτηρία αποτελεί η επιλογή να βάλουμε autoplay ώστε να μη χρειάζεται κάθε 4″ να πατάμε το Α για να προχωρήσει η σκηνή ή να κρύψουμε τα κουτιά με το κείμενο, για να παρακολουθήσουμε χαλαρά τη σκηνή που παίζεται στην οθόνη.

Τεχνικά το παιχνίδι στέκεται πάρα πολύ καλά. Είπαμε ήδη για το anime σκηνικό, το οποίο κυριαρχεί. Τα γραφικά δένουν με το ύφος και τους ήρωες άρτια, χωρίς πολλές υπερβολές σε οπτικά ή ηχητικά. Είναι όμορφα αλλά όχι κάτι συναρπαστικό. Στα του ήχου, έχουμε voice over σχεδόν σε κάθε διάλογο (!) και πολύ καλή μουσική επένδυση. Είπαμε, η μουσική είναι μαγεία, όποιος τραγουδά είναι μάγος. Ο χειρισμός απλός και άμεσος με λιγοστή χρήση της οθόνης αφής.

Κλείνοντας, το Stella Glow είναι ένα σχεδόν άρτιο παιχνίδι για το 3DS, με καλή διάρκεια και προσεγμένα στοιχεία σε κάθε τομέα του. Είναι όσο πρέπει ανάλαφρο και άλλο τόσο βαθύ που κάνει για κάθε ενθουσιώδη των rpg.

 

7.5

Βαθμός

7.5/10

Θετικά

  • Καλά κλιμακούμενη εξέλιξη
  • Ευχάριστος σχεδιασμός

Αρνητικά

  • Πολλοί διάλογοι

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.