Παρουσίαση Alfawise WM02

Τα “όρθια” ποντίκια είναι νέο trend στο χώρο της τεχνολογίας, και η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ gearbest μας έστειλε το budget μοντέλο της Alfawise για να δοκιμάσουμε.

Το κόνσεπτ είναι απλό, αντί τα κουμπιά, τα κλικ αν θέλετε, να είναι παράλληλα στο τραπέζι είναι κάθετα. Η λογική είναι πως έτσι το χέρι “κάθεται” καλύτερα και πιο φυσικά, και ο καρπός ταλαιπωρείται λιγότερο.

Το Alfawise WM02 είναι ένα τέτοιο ποντίκι. Προφανώς ασύρματο. Διαθέτει 5 πλήκτρα και την κλασσική ροδέλα, ενώ έχει και διακριτικό φωτισμό ώστε να ξέρουμε πότε είναι αναμμένο. Αυτό γιατί μιας και ασύρματο, μετά από λίγα λεπτά αδράνειας απενεργοποιείται. Η ενεργοποίηση γίνεται ξανά με ένα κλικ.

Λειτουργικά το ποντίκι είναι μια χαρά για απλές δουλειές γραφείου, browsing και γενικά κάθε τι κάνει ο μέσος χρήστης. Είναι βολικό, μόλις το μάθεις και όντως πιο ξεκούραστο από το συμβατικό “ξαπλωτό” ποντίκι μας.

Στα μειονεκτήματά του μετράμε το βάρος, που όντας αρκετά χαμηλό το κάνει λίγο ασταθές. Τις πρώτες μέρες χρήσης θα φάει αρκετές σφαλιάρες αφού η μυική μνήμη πάει να βρει το χαμηλό σώμα του συμβατικού mouse. Στα του βάρους μετράμε και μια κάποια αστάθεια στα κλικ, που μοιάζουν περισσότερο με τσιμπήματα παρά με κανονικά κλικ. Εννοείται πως δεν βοηθάει πολύ και στο άνω του casual – mobile gaming, ίσως ένα αρκετά ακριβότερο μοντέλο. Για κάποιο χαλαρό Strategy game ίσως θα ήταν καλό όμως.

Θα το αγοράζαμε; Ναι. Είναι μια φθηνή λύση για ένα βολικό και εύχρηστο ποντίκι για τις δουλειές γραφείου μας και το browsing, και όταν θέλουμε να παίξουμε γυρνάμε στο κλασσικό μας mouse.

Αγόρασε το Alfawise WM02 εδώ

https://youtu.be/R4Qe1UHUkWI

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.