XGamers Awards 2015: Τα παιχνίδια της χρονιάς

My360-XBOX-360-Christmas-Wish-List-1Άλλη μία χρονιά πλησιάζει αγαπητοί αναγνώστες στο τέλος, και όπως είθισται τα τελευταία 6 χρόνια που το XGamers βρίσκεται σε λειτουργία, έρχεται η ώρα που πρέπει να κοιτάξουμε τις τελευταίες 364 ημέρες, να θυμηθούμε τι παιχνίδια παίξαμε, και να αποφασίσουμε ποια από αυτά αξίζουν το βραβείο.

Μία διαδικασία, υποκειμενική θα έλεγα, αφού πάντα, κάθε χρόνο, κάποιο παιχνίδι προτιμάται από κάποιο άλλο και καταλαβαίνουμε πως σε πολλά από τα βραβεία θα υπάρχουν διαφορές. Παρ” όλα αυτά, ελπίζουμε να συμφωνήσετε στην πλειοψηφία αυτών, και θέλουμε ολόψυχα να σας ευχηθούμε χρόνια πολλά, καλή ξεκούραση και το 2016 να σας βρει με υγεία, χαρά και φυσικά πολύ gaming (και στα ίδια κιλά, άτιμα μελομακάρονα).

Καλύτερο παιχνίδι δράσης/περιπέτειας

Όπως κάθε χρόνο, σημαντικός υποψήφιος για την θέση είναι το νέο κεφάλαιο της σειράς Assassin’s Creed, το οποίο μετά την τραγική κατάσταση του Unity επανήλθε στο προσκήνιο με το πολύ καλό Syndicate. Ωστόσο το βραβείο αυτό από εμάς, ούτε φέτος θα πάει στην σειρά της Ubisoft, μιας και πριν λίγους μήνες είχαμε την κυκλοφορία του πέμπτου μέρους της σειράς Metal Gear Solid, με υπότιτλο Phantom Pain. Ειδική μνεία χρειάζεται και για το Life is Strange, που μπορεί να μην ανταγωνίζεται στα μάτια μεγαθήρια με πολλαπλάσιο budget, αλλά ήταν μια από τις πιο αξιόλογες adventure προτάσεις του έτους.

Καλύτερο Αθλητικό παιχνίδι

Έχει κουράσει πλέον η κατηγορία. Με τo FIFA στάσιμο και με αρκετά θεματάκια φέτος, το PES να το ακολουθεί χωρίς να καταφέρνει να το εκθρονίσει, το βραβείο θα πάει φέτος στο NBA 2K16.

Καλύτερο First Person Shooter

Φέτος είχαμε τα Battlefield Hardline και Call of Duty Black Ops 3 από τα δύο μεγάλα franchises να κονταροχτυπιούνται, αλλά και το Fallout 4 που ωστόσο δεν το θεωρούμε τόσο καθαρόαιμο FPS και ως εκ τούτου θα το βγάλουμε από την σύγκριση. Από την σύγκριση δεν θα μπορούσε να λείπει το Star Wars Battlefront, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κοινού. Αυτή η κατηγορία θα βρει νικητή το νέο μέλος της σειράς Call of Duty κυρίως επειδή το θέλω εγώ και στο xgamers δεν έχουμε δημοκρατία μεταξύ συντακτών.

Καλύτερο Role Playing Game

Μονομαχία γιγάντων σε αυτήν την κατηγορία με τα Witcher 3 και Fallout 4 να διεκδικούν την ίδια θέση. Ίσως… ίσως το Witcher 3 να βρίσκεται λίγο πιο μπορστά στις προτιμήσεις μας για το καλύτερο RPG, μιας και τα role playing στοιχεία του Fallout υστερούσαν αρκετά για τα στάνταρ της σειράς.

Καλύτερο παιχνίδι multiplayer

Οι multiplayer-only τίτλοι είχαν και φέτος το δικό τους κομμάτι της πίτας, με τα Evolve και Rainbow Six Siege να ξεχωρίζουν. Και τα δύο παιχνίδια ήταν εξαιρετικά στην υλοποίησή τους, και το βραβείο θα καταλήξει στο πρώτο για την άριστη εκτέλεση του 4v1 arena multiplayer που υπόσχονταν.

Καλύτερo downloadable παιχνίδι

Resident Evil Revelations 2 και Life is Strange οι δύο βασικοί υποψήφιοι του βραβείου, με την περιπέτεια της DONTNOD να αποτελεί μία εξαιρετική gaming εμπειρία που στιγμάτισε την χρονιά που πέρασε. Η περιπέτεια της Maxine ήταν σαφώς πιο ολοκληρωμένη από την αντίστοιχη των Claire και Barry, με την δεύτερη σε σημεία να κάνει “κοιλιά” και να ψιλοκουράζει αφού γινόταν ελαφρώς επαναλαμβανόμενη.

Απογοήτευση της χρονιάς

Ξεκάθαρα το Just Cause 3, που μετά το εξαιρετικό δεύτερο μέρος της σειράς είχαμε μεγάλες προσδοκίες που ωστόσο δεν κατάφεραν να ικανοποιηθούν στο ελάχιστο. Λίγο τα προβλήματα τεχνικής φύσης, λίγο το μικρό περιεχόμενο gameplay κατατάσσουν το Just Cause 3 στην απογοήτευση της χρονιάς. Runner up το Star Wars Battlefront, το οποίο δεν ήταν κακό, αλλά σίγουρα όχι αντάξιο των απαιτήσεων των φίλων της σειράς.

Παιχνίδι της χρονιάς

Νομίζω το περιμένατε όλοι. Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, το Fallout 4 κερδίζει τον τίτλο του παιχνιδιού της χρονιάς, παρά τα όποια μικροπροβλήματα το συνόδεψαν στο launch του. Fallout 4 for president.

Καλή χρονιά!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.