Star Wars Battlefront

Το Star Wars Battlefront δεν είναι σαν τα άλλα παιχνίδια. Ναι, είναι ένα μεγάλο online fps αλλά φοράει βαριά φανέλα. Όταν λέγεσαι Star Wars, και μάλιστα κυκλοφορείς τόσο κολλητά με την νέα ταινία (JJ, we are watching you) πρέπει να σκίζεις. Το Battlefront προσπαθεί, πολύ. Αλλά κάπου γλιστράει.

Ας το πάμε λίγο ανάποδα. Τεχνικά μιλάμε για έναν εξαίσιο τίτλο. Τα γραφικά ζωντανεύουν με εξαιρετική λεπτομέρεια τους κόσμους του μακρινού γαλαξία. Όλα είναι πολύ προσεγμένα και αληθοφανή. Σχεδόν άπταιστο. Ο ήχος σε επίσης καλά επίπεδα, χωρίς να χρειαστεί βέβαια κάτι εξεζητημένο μιας και εφέ και μουσικές υπάρχουν ήδη. Είναι in place όμως, που λέμε και στα ελληνικά. Και ο χειρισμός μια χαρά. Στα πολύ θετικά, έχουμε επιλογή για 1st ή 3rd person view!

Αλλά αυτά δε μας απασχολούν αν το gameplay είναι σούπα. Είναι; Όχι ιδιαίτερα. Τα modes είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Έχουμε από το τυπικό σου team deathmatch ως μάχη στον Hoth με οχήματα (ναι, AT-AT!) και παράλληλα ήρωες (Luke, Leia, Han – Vader, Boba Fett, Emperor)!!! Έχουμε μάχες μόνο με ήρωες. Μόνο με οχήματα. CTF, king of the hill, όλα. Και είναι με καλό level design και σωστή προσέγγιση. Το πρόβλημα είναι πως τα levels είναι λίγα, και το season pass έχει €50. Για 4 επερχόμενα DLC που θα περιέχουν νέο εξοπλισμό και levels και επιλογές εμφάνισης. Όχι, EA. Έδωσα τα λεφτά μου για ένα παιχνίδι και με την πρώτη μέρα πας να μου πουλήσεις το ίδιο παιχνίδι ξανά. Τα ranks φαίνονται να μην έχουν ενδιαφέρον, μιας και κάθε φορά ο νέος εξοπλισμός είναι σχεδόν ίδιος με τον προηγούμενο (και όλοι μαζί λίγοι για την κλίμακα του παιχνιδιού), και ως το Rank 15 έπαιζα με το πρώτο Blaster και τις πρώτες χειροβομβίδες.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί το σύστημα με τις κάρτες και τα bonus. Δεν έχουμε ορισμένο αριθμό χειροβομβίδων, έχουν cooldown. Επίσης στην πίστα υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια bonus εξοπλισμού μιας χρήσης. Μπορεί να είναι turret, ένα αεροσκάφος, cool down refresh ή κάτι άλλο αντίστοιχο. Καλή προσθήκη μιας και οι χώροι είναι μεγάλοι και οι μάχες διαρκούν πολύ, οπότε αν κρατηθείς ζωντανός δεν ξεμένεις από εφόδια. Επίσης, έχουμε τον partner. Ένα μέλος της ομάδας μας -μπορεί να είναι και couch co-op φίλος- μαρκάρεται με κίτρινο για να τον βλέπουμε πάντα. Ενδιαφέρον και αρκετά χρήσιμο στοιχείο.

Θα κλείσουμε εδώ την παρουσίαση. Το Star Wars Battlefront είναι ένας τίτλος που φαίνεται σούπερ με πρώτη ματιά μα χάνει στα σημεία, κυρίως λόγω EA. Η γκρίνια είναι γενικά πολλή και ελπίζουμε η εταιρία να ακούσει το feedback και να δράσει ανάλογα. Ως τότε εγώ δε το προτείνω σε κόσμο που δεν είναι σίγουρος πως του αρέσει το σύμπαν του Star Wars και θέλει ένα quick fix πριν την ταινία.

Star Wars Battlefront

7.5

Βαθμός

7.5/10

Θετικά

  • Πολλά modes
  • όμορφα γραφικά

Αρνητικά

  • Λίγες επιλογές εξοπλισμού
  • πολλά DLC

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.