Assassin’s Creed: Syndicate Hands-on preview

Όχι αλήθεια, πρώτοι! Όσο οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι έκαναν τις ερωτήσεις τους στους απεσταλμένους της Ubi εγώ έπαιζα.

Χτες, λοιπόν, στο GameAthlon η Ubisoft έστειλε δύο ανθρώπους της για να δείξουν στους δημοσιογράφους και μερικούς προσκεκλημένους (δώσαμε προσκλήσεις, θυμάστε;) το πολυαναμενόμενο Assassin’s Creed: Syndicate. Για μισή ώρα στο αμφιθέατρο είδαμε trailers, cinematics, live gameplay, παρουσίαση των δύο πρωταγωνιστών και ένα σύντομο performance από τους cosplayers. Μετά πήγαμε για κρασάκι και συμπάθεια στον 8ο όροφο, εκεί που είχε και δύο PS4 με την pre-alpha/demo αποστολή που είδαμε πριν. Λαβράκι σίγουρα δε βγήκε, αφού η Ubisoft κρατάει τα χαρτιά της καλά κρυμμένα σχετικά με το παιχνίδι. Ακούστηκε όμως πως η έκδοση PS4 θα έχει 10 exclusive αποστολές.

Αρχικά, το σκηνικό φαίνεται πάρα πολύ καλό. Το Λονδίνο είναι μια όμορφη πόλη και όταν μπορείς να το διασχίσεις χωρίς να πατήσεις έδαφος είναι ακόμα ωραιότερη. Ο τίτλος φαίνεται να περιστρέφεται αρκετά γύρω από την κυριαρχία των συμμοριών στις συνοικίες της πόλης, το κυνηγητό με άμαξες και τραίνα και την ωραία, καλή, αναίσχυντη βία. Ο Jacob Frye είναι ο main ήρωας, και η αδελφή του Evie έχει τον πρώτο γυναικείο ρόλο. Τα αδέλφια ηγούνται των Rooks, εγκληματικής συμμορίας που θέλει να απελευθερώσει την πόλη από τους -ποιους άλλους;- Templars “Blighters”. Ο Jacob είναι ένας συμπαθέστατος βίαιος χουλιγκάνης που πολεμά με kukri, μπαστούνι, σιδερογροθιά και εξάσφαιρο. Η Evie από την άλλη φαίνεται να έχει μια πιο “κλασική” creed παιδεία με hidden blade και ντελικάτο τρόπο μάχης, αλλά ακόμα κρατιέται μυστικό από τη Ubisoft οπότε δεν ξέρουμε αρκετά πράγματα για αυτή.

Στο game τώρα, η αποστολή που είχαμε διαθέσιμη ήταν μια γενικού ενδιαφέροντος κλασσική AC. Στην αρχή σκοτώνουμε 10 gang members με ό,τι τρόπο θέλουμε. Οπότε πλάκωσα στις μπουνιές μερικούς, έριξα ένα φορτίο στο κεφάλι κάτι άλλων και τους υπόλοιπους τους πυροβόλησα. Θα μπορούσα να ρίξω και το confusing βελάκι μου, ώστε να τους βάλω να πλακωθούν μεταξύ τους αλλά το άφησα για μετά. Η αρχηγός της περιοχής εμφανίστηκε τότε και αρχίσαμε μια καταδίωξη με άμαξες. Όταν την έφτασα ήταν η στιγμή και το showdown. Δέκα δικοί μας εναντίον δέκα δικών τους και ο νικητής παίρνει την περιοχή. Τους κάναμε κομμάτια.

Το gameplay κυλάει όμορφα, το free running ανταποκρίνεται πολύ καλά και το σχοινί-γάντζος-σκαρφαλωτικό συνεργάσιμο σε καλό βαθμό, αν αναλογιστούμε μάλιστα το στάδιο που βρίσκεται το παιχνίδι. Η μάχη είναι ενδιαφέρουσα, αιματηρή αλλά ίσως λίγο δυσκοίλια. Δεν είχαμε βέβαια όλα τα όπλα διαθέσιμα οπότε έπαιξε κι αυτό ένα ρόλο. Γραφικά και ήχο δε μπορώ να σχολιάσω, είναι νωρίς. Φαίνονται όμως υποσχόμενα.

Αυτά τα ωραία έγιναν χτες λοιπόν, σε μια ωραία μάζωξη. Περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα αντίστοιχα events αλλά περισσότερο το Assassin’s Creed: Syndicate.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.