Το Her Story είναι η ωδή στο storytelling

her story

Από τον δημιουργό του εξαιρετικού Silent Hill: Shattered Memories (ίσως του τελευταίου καλού παιχνιδιού της σειράς), έρχεται το Her Story, ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος project που κάνει τον όρο “interactive drama” πραγματικότητα.

Στο Her Story ταξιδεύουμε πίσω στο 1994, όταν η πρωταγονίστρια βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και ερωτάται σχετικά με την εξαφάνιση του άνδρα της. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός αστυνομικού πίσω από μία οθόνη υπολογιστή, όπου μπορεί να κάνει αναζητήσεις και η βάση δεδομένων να επιστρέφει σχετικά βίντεο-καταθέσεις.

“Αν μπορείς να googlάρεις μπορείς να παίξεις το παιχνίδι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sam Barlow, δημιουργός του Her Story. “Σύντομα καταλαβαίνεις την πολυπλοκότητα και το βάθος του μηχανισμού. Υπάρχουν στιγμές που θεωρείς πως κάνεις πραγματικό διάλογο με την κοπέλα του βίντεο”. Στο παιχνίδι δεν έχετε πρόσβαση στην χρονολογική σειρά των καταθέσεων, μπορείτε μόνο να τις αναζητήσετε βάσει λέξεων που έχουν ειπωθεί από την κοπέλα που καταθέτει.

Το Her Story είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ημέρες για PC και iOS συσκευές, και σίγουρα ένα παιχνίδι που αξίζει την προσοχή όλων μας και σε τιμή ευκαιριας (6€, αυτή τη στιγμή σε προσφορά -15% στο Steam).

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.