Τέλος ο Kojima από την Konami; [UPDATE #2]

Με λίγο ψαχούλεμα στο /r/metalgearsolid φαίνεται πως ο δημιουργός των Metal Gear εξαφανίστηκε από την Konami. Πιο ειδικά:

1) Βγήκε το όνομά του από τα πόστερ και τα covers

2) Το λινκ που σε πήγαινε στο site της KoJiPro σε πάει πλέον στη σελίδα του Metal Gear, και στο twitter το ίδιο.

3) Άλλαξε το όνομα του στούντιο στο L.A

4) Αφαιρέθηκε ο τίτλος του Kojima του από την διοίκηση της KONAMI.

 

Kudos στο γνωστό mgs-stalker.

 

“Konami Digital Entertainment, including Mr. Kojima, will continue to develop and support Metal Gear products. Please look forward to future announcements.”

“As we have already announced, we are shifting our production structure to a headquarters-controlled system, in order to establish a steadfast operating base capable of responding to the rapid market changes that surround our digital entertainment business.”

Με λίγα λόγια, η Konami λέει πως αλλάζει τη δομή της, οπότε αφαίρεσε τους τίτλους και τους συνδέσμους κτλ για να είναι μόνο KONAMI παντού και όχι να φαίνεται σαν μικρά στούντιο κάτω από μια ομπρέλα. Τώρα γιατί τον ξήλωσαν από Executive Officer είναι μάλλον κάτι που θα μάθουμε σύντομα…

Update #2

Ρήξη μεταξύ της Kojima Productions και του εκδότη της, Konami, οδήγησαν υψηλόβαθμο προσωπικό του στούντιο να έχει περιορισμένη πρόσβαση σε εταιρικό Internet, email και τηλέφωνο.

Μαζί με τις περιορισμένες επικοινωνίες, υπάλληλοι κλειδιά του στούντιο, όπως ο Hideo Kojima, τώρα θα έχουν περιορισμένες ευκαιρίες να δώσουν εμφανίσεις διαφήμισης για το επερχόμενο παιχνίδι του στούντιο, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Μάχες για δύναμη μεταξύ της Kojima Productions και της Konami οδήγησαν την εκδότρια σε δραστικές αλλαγές, συμπεριλαμβάνομένης της θέσης της ομάδας του Metal Gear. Μερικοί ανώτεροι του στούντιο, μαζί με τον Kojima, τώρα ουσιαστικά δουλεύουν με σύμβαση και όχι ως μόνιμοι υπάλληλοι.

Τα μέτρα αυτά αποκαλύφθηκαν από τα μέσα του στούντιο. Επίσης αναφέρθηκε πως αφού το Phantom Pain τελειωσει, κατά πάσα πιθανότητα το στούντιο θα διαλυθεί.

“Όταν τελειώσουμε το MGSV, ο κ. Kojima και η ανώτερη διοίκηση θα φύγουν από την Konami. Είπαν πως η σύμβασή τους λήγει τέλος Δεκεμβρίου. […] Σε αυτό το meeting, ο κ. Kojima εξήγησε πως η ομάδα πρέπει να είναι ένα και να φτιάξει ένα καλό παιχνίδι για τους fans.”

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.