Juju

Ο πατέρας του Juju, ο Jambee, πάει να κάνει τις καθημερινές του τελετουργίες, χωρίς να ξέρει πως ο Juju και ο Peyo τον ακολούθησαν. Όσο ο γέροντας δουλεύει, οι δυο περίεργοι καταλάθος απελευθερώνουν ένα τρομερό και αρχαίο πνεύμα. Ο Jambee γενναία βουτάει στη μάχη με το πλάσμα, αλλά χάνει και ίσα-ίσα καταφέρνει να δώσει τη μαγική μάσκα στο γιο του πριν αιχμαλωτιστεί. Τώρα είναι χρέος του Juju και του Peyo να μαζέψουν τα μυστικιστικά κλειδιά και τα μαγικά κάρβουνα για να φυλακίσουν το τέρας και να σώσουν την κατάσταση.

Το Juju είναι ένα κλασσικό platformer, απλό, γρήγορο, διασκεδαστικό και κυρίως co-op. Ο βασικός χαρακτήρας είναι προφανώς ο Juju ενώ ο Peyo είναι κατάλληλος για τον μικρότερο σε ηλικία παίκτη. Επιτίθεται με τη γλώσσα του, σαύρα γαρ, και οι αρχηγοί τον στοχεύουν λιγότερο. Δεν υπάρχουν, επίσης, power-ups και τα health bonus δίνονται και στους δύο παίκτες. Αν τώρα ένας από τους δύο χάσει επανεμφανίζεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αρκεί ο ζωντανός να παραμείνει ζωνταός αυτό το μικρό διάστημα.

Η δυσκολία είναι χαμηλή και σίγουρα δε θα είναι πρόβλημα για τους πιο έμπειρους παίκτες. Οι βαθμίδες είναι Easy, Normal, Hard και υπάρχει και Time Attack mode. Αυτά, παρέα με τα μυστικά που έχει κάθε επίπεδο δίνουν αρκετό χρόνο στον τίτλο.

Τεχνικά, κυρίως αισθητικά, μιλάμε για έναν απίστευτα χαριτωμένο, χαρούμενο, χαρμόσυνο, διασκεδαστικό, πολύχρωμο τίτλο. Γραφικά και ήχος, χωρίς να έχουμε κάτι εξωπραγματικό ποιοτικά, δένουν ωραία και δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα που οι πιο μικροί θα λατρέψουν. Μόνο παράπονο που είχα είναι το interface και λίγο ο χειρισμός που ήθελαν περισσότερο fine tuning στην έκδοση για pc.

Κλείνοντας, το Juju είναι ένα εξαιρετικά ωραίο και διασκεδαστικό platformer που γίνεται καλύτερο με το local co-op του. Δείτε το.

Θετικά: Χαρούμενο, απλό

Αρνητικά: Εύκολο για τους πιο έμπειρους

Βαθμός: 7

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.