Monkey Tales

Το Monkey Tales είναι στην ουσία μια συλλογή επεισοδίων που ξεκίνησαν το 2011 και έγιναν πακέτο πριν μερικές μέρες στο Steam. Πρόκειται για μια σειρά εκπαιδευτικών puzzles με έμφαση στην επίλυση προβλημάτων και τις μαθηματικές πράξεις.

Το target group είναι τα παιδιά 7-11 ετών και τα επεισόδια ανεβάζουν σταδιακά τη δυσκολία ώστε να μην υπάρχουν κενά και προβλήματα κατανόησης. Κάθε level έχει 2 μέρη. Στο πρώτο πρέπει να βρούμε το δρόμο προς όλα τα σημεία του χάρτη ώστε να μαζέψουμε τις μπανάνες και όταν αυτό γίνει παίζουμε ένα mini game στο οποίο τεστάρουμε αντανακλαστικά και επίλυση μαθηματικών πράξεων. Σε αυτά έχουμε πάντα και αντίπαλο ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Αν χάσουμε ξεκινάμε το level από την αρχή.

Τα γραφικά είναι όμορφα σχεδιασμένα χωρίς να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο και συμβαδίζουν με τον απλό και διασκεδαστικό ήχο. Ο χειρισμός γίνεται εξολοκλήρου με το πληκτρολόγιο.

Αναφορικά με τη δυσκολία των γρίφων/ασκήσεων σε σχέση με τις προτεινόμενες ηλικίες θα λέγαμε (αφού συμβουλευτήκαμε και το ίντερνετς) πως ο τίτλος στέκεται εκεί που πρέπει. Δεν είναι δύσκολος ούτε εύκολος αφού χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ώστε να προσαρμόσει τη δυσκολία των πράξεων στο επίπεδο κάθε χρήστη.

Είναι μια καλή επιλογή για κάθε νέο γονιό που θέλει να δώσει στο παιδί του μια καλή πρώτη εμπειρία χρήσης υπολογιστή αλλά και να το κρατήσει σε εγρήγορση

Θετικά:Χαρούμενα γραφικά

Αρνητικά: Eπαναλαμβανόμενο

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.