EA @ E3 2014 Recap

Η EΑ ξεκίνησε την παρουσίασή της καλά, συνέχισε με ενδιαφέρον αλλά τελικά η γενική εντύπωση ήταν μέτρια αν και θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε θρίαμβο. Τα γνωστά δηλαδή. Ας δούμε τι συνέβη.

Το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν ένα πολύ πρώιμο gameplay βίντεο του Star Wars Battlefront που έκλεψε τις αρχικές εντυπώσεις. Τα επόμενα 10 λεπτά (!) τα περάσαμε βλέποντας διάφορα trailers του Dragon Age Inquisition. Είδαμε ένα cinematic, ένα gameplay, λίγο από το tactical combat ενώ ακολούθησε ακόμη ένα που μας παρουσίασε τους ήρωες του παιχνιδιού.

Περίπου στο 13ο λεπτό η Bioware μας έκανε να περιμένουμε με αγωνία ένα trailer του νέου Mass Effect αλλά τελικά μας έδειξε μόνο κάποια developer diaries και conceptual prototypes.

Συνεχίσαμε με αρκετά λεπτά του Sims 4, πως αλληλεπιδρούν οι χαρακτήρες και άλλα διάφορα. Ο “πρωταγωνιστής” του βίντεο ήταν ένας τύπος με μαλλί φράχτη, σκουλαρίκια και στα δύο αφτιά, ταττού, που πάει γυμναστήριο και όποτε δε νιώθει καλά κάνει πάρτι.

Μετά, ο Bruce Lee εμφανίστηκε στην οθόνη προς έκπληξη όλων. Επίσης έκπληξη για το κοινό το γεγονός πως ο θρύλος των πολεμικών τεχνών θα είναι διαθέσιμος στο νέο UFC.

Ακολούθησαν trailers για NHL 15, Madden 15 και ένα παιχνίδι με Extreme Sports της Criterion σε prototype gameplay. Τα αθλητικά συνέχισαν με το FIFA 15 με υπερ-ρεαλιστικές προσθήκες όπως τράνταγμα των δοκαριών, ακόμη πιο ρεαλιστικό control της μπάλας και ακριβέστατα μοντέλα παικτών. Ύστερα ήρθε το PGA Tour, το νέο golf fame που μάλιστα χρησιμοποιεί τη Frostbite 3 και πέρα από κλασσικές πίστες θα έχει και αρκετές fantasy.

https://www.youtube.com/watch?v=rBBT1Yj5RS4

Η EA έδειξε έπειτα ένα βίντεο του Dawngate, του moba παιχνιδιού της, και μας εξήγησε το σενάριο του τίτλου.

Εκπλήξεις δεν ήρθαν ούτε στη συνέχεια της παρουσίασης. Επιφωνήματα κερδήθηκαν παρ’όλα αυτά με το νέο conceptual prototype του νέου Mirror’s Edge. Στο cinematic η Faith φαινόταν εκπληκτικά αληθινή αλλά το gameplay trailer δεν έδειξε ιδιαίτερες βελτιώσεις από το prequel.

Η ωριαία παρουσίαση της Electronic Arts τελείωσε με αρκετά λεπτά του Battlefield Hardline gameplay. Ο τίτλος είναι κάτι μεταξύ BF3 και 4 όπως είπαν οι άνθρωποι πάνω στη σκηνή και φαίνεται αρκετά έντονος.

https://www.youtube.com/watch?v=aO-1ZBsT224

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.