Day-1 patches και άλλα διαφημιστικά τρικ

Διαβάζω πως το InFamous Second Son (ίνφαμους, όχι ινφέημους!) έχει Day-1 patch που προσθέτει 5 ώρες δωρεάν gameplay!! Ρε πάτε καλά;

Σοβαρά, ένα τόσο ανόητο διαφημιστικό τρικ έκανε το παιχνίδι να χτυπήσει κόκκινο σε διάφορα φόρα και συζητήσεις του ειδικού τύπου. Για να το αναλύσω να το καταλάβουν όλοι.

Κυκλοφορεί ο τίτλος και μόλις πρωτομπαίνει ο δίσκος στην κονσόλα σου λέει “κάτσε μεγάλε, update”. Και όχι οτιδήποτε έκατσε στραβά στους developers, κάνα bug ή τίποτα χαλασμένα textures δηλαδή που ήθελαν fine tuning και το είδαν τη μια βδομάδα που τυπώνονταν τα αντίτυπα και έφταναν στα καταστήματα. Update βαρβάτο, 5 ώρες content, μερικά gb δηλαδή. Ο τίτλος διαρκεί 10 ώρες οπότε ας δώσουμε άλλες 5 τσαμπέ για την ψυχή της μάνας μας. Τι κι αν για να βγουν αυτές οι 5 ώρες σε μια βδομάδα πρέπει να προσθέσουμε άλλες 12 ώρες στο 24ωρο. Ο λαός πάνω από όλα. Και επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι και όχι εταιρία όπως η σιχαμερή ΕΑ, θα το δώσουμε δωρεάν.

Καταλαβαίνουμε όλοι το μέγεθος της ανοησίας ελπίζω. Προφανώς το content υπάρχει ήδη στο δίσκο, όπως και τα day-1 dlc για τα οποία γκρινιάζει όλος ο πλανήτης. Αλλά αν μας πουν “δωρεάν” τα ξεχνάμε όλα. Όχι απλά τα ξεχνάμε, ξεχνάμε και πως να σκεφτόμαστε.

Ναι ίσως παρεκτράπηκα στο λόγο μου αλλά όποιος θεωρεί πως έχω άδικο μπορεί να γράψει ένα σχόλιο επιχειρηματολογώντας.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.