Flappy Bird, σε μισώ

flappybird

Εντάξει, αν δεν ξέρετε το Flappy Bird τότε σίγουρα ζείτε κάτω από μία πέτρα, ή δεν έχετε βρεθεί σε μεγάλη παρέα το τελευταίο διάστημα όπου όλο και κάποιος (ή κάποια) θα πεταχτεί και θα φωνάξει “κοιτάξτε ένα νέο εθιστικό παιχνίδι που βρήκα”. Αν όντως δεν ξέρετε το Flappy Bird, τότε σας φθονώ. Σας φθονώ που δεν ακούσατε το φτερούγισμα του πουλιού, και δεν είδατε την εικόνα “Game Over” για 2048 φορές.

Το Flappy Bird είναι μία από τις πιο ηλίθιες ιδέες, που υλοποιήθηκαν με ηλίθιο τρόπο και για κάποιον λόγο κατάφεραν να κάνουν θραύση. Ο τύπος που το έβγαλε, λέει, κέρδιζε 50 χιλιάρικα καθημερινά μόνο από τις διαφημίσεις που περιλαμβάνει. Ναι, το παιχνίδι δωρεάν και ο τύπος έβγαζε 50 χιλιάδες δολάρια περ ντέυ! Από αυτό και μόνο μπορείτε να καταλάβετε πόσοι κατέβασαν και έπαιξαν το παιχνίδι.

Έπαιξα που λέτε και εγώ Flappy Bird, έτσι ρε παιδί μου να δω πως είναι. Τρεις ώρες μετά βρέθηκα να πίνω μόνος και να χτυπάω το πληκτρολόγιο, σα να έφαγα μεγάλη χυλόπιτα από μια ξανθιά γαλανομάτα (/*σε μισώ και εσένα*/) ή να έχασε ο Θρύλος. Το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού είναι μεγάλο, και σε συνδυασμό με την απλότητα που το χαρακτηρίζει το καθιστά υπερβολικά εθιστικό.

Το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Ο τύπος χθες κατέβασε το Flappy Bird από App Store και Google Play, αφού “δεν το μπορούσε άλλο”. Σωστά, έβγαλε τα εκατομμύριά του, και μετά λέει “γιατί να κάτσω να υποστηρίξω το παιχνίδι για bugs και άλλα τέτοια που απαιτούν τα δεκάκις εκατομμύρια που παίζουν; Ας το αποσύρω”. Και τσουπ, τα κοράκια άρπαξαν την ευκαιρία και έφτιαξαν τις δικές τους Flappy απομιμήσεις, τις οποίες μπορείτε να βρείτε παντού αυτή τη στιγμή (αν και λογικά το αυθεντικό .apk θα κυκλοφορεί κάπου για όσους κατόχους android ενδιαφέρει να σπάσουν το κινητό τους).

Και σκεφτόμουν ρε φίλε. Μία τόσο χαζή ιδέα έκανε τον άλλο ζάμπλουτο σε λίγο καιρό. Δεν κάνω και εγώ ένα εξίσου άθλιο παιχνίδι; Δεν κοροϊδεύω, αν κάποιος έχει άχρηστες ιδέες να μου τις στείλει και αν πιάσει το παιχνίδι θα έχει μερίδιο από τα κέρδη. Να φτιάξουμε ρε παιδί μου ένα παιχνίδι που θα υλοποιείται με 100 γραμμές κώδικα, 5 sprites και εικόνες jpg για background (o τύπος στο Flappy Bird χρησιμοποίησε σωλήνες από τα Super Mario Bros!), ετοιματζίδικα ηχητικά εφέ σε loop και να το ανεβάσουμε δωρεάν στο Google Play. Δεν ζητάω 50 χιλιάδες την μέρα, και με 5 είμαι καλυμμένος!

Αυτά. Πάω να παίξω Flappy Flight(Flappy Facebook απομίμηση), γιατί με πέρασαν στο high score και δεν αντέχω την ψυχολογική αυτή πίεση.

PS: Καιρό είχα να γράψω Blog, missed me? <3

PS.2: Να μαζευτούμε καμιά μέρα για Flappy Drinking Game. Με κάθε θάνατο και ένα σφινάκι.

PS.3: Mitroglou come back :'(

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.