Gamescom ’13: Πλησιάζει η ώρα

gamescom_main

Καιρό είχα να γράψω blogpost, οπότε είπα να το συνδυάσω με την επικείμενη αποστολή του XGamers στην γειτονική Γερμανία, με αφορμή την Gamescom (ή αλλιώς την Ευρωπαϊκή.. E3!). Μεταξύ μας βέβαια, η πόλη της Κολωνίας είναι πανέμορφη, οπότε θα πάω και δυό μερούλες για τουρισμό για να δω και τον περιβόητο καθεδρικό ναό της πόλης. Το αξίζω άλλωστε με συντάκτες σαν τον Πάνο να με βασανίζουν.

But who cares? Ας επιστρέψουμε στα της Gamescom. Από τις 20 μέχρι και τις 23 Αυγούστου, ο υποφαινόμενος μαζί με τον wannabe reviewer Δημήτρη, θα είμαστε στο Koelnmesse όπου πραγματοποιείται η έκθεση για να δοκιμάσουμε παιχνίδια, να πάρουμε αποκλειστικές συνεντεύξεις, να ψήσουμε την Microsoft να φέρει το Xbox One στην ώρα του στην Ελλάδα και φυσικά να γνωρίσουμε νέα άτομα να προσθέσουμε στο LinkedIn μας. Ναι, το τελευταίο είναι αυτό που κάνει το ταξίδι να αξίζει :P

Θα δοκιμάσουμε σχεδόν όλους τους τίτλους που κυκλοφορούν, θα κάνουμε crash test στα Xbox One και PS4, θα πιούμε άφθονη μπίρα και φυσικά θα προσπαθήσω εγώ αφενός να χορέψω στους ρυθμούς του Just Dance 2014, και αφετέρου ο Δημήτρης να παίξει κιθάρα στο… Rocksmith (και τα δύο αναμένεται να έχουν τεράστια επιτυχία στο Youtube)! Επίσης, θα κράξουμε την EA αν δεν υπάρχει ο Θρύλος στο playable demo του FIFA 14 (τώρα που πήραμε και Σαβιόλα, πάμε για κατάκτηση Τσου-Λού), αλλά και θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από το Call of Duty: Ghosts, του οποίου το multiplayer θα αποκαλυφθεί λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης. Τέλος, θα μάθουμε τι σκοπεύει να κάνει η Nintendo για να αντιμετωπίσει τα αντίπαλα δέη, αλλά και το line-up της εταιρίας για την ερχόμενη περίοδο.

Ελπίζουμε να μάθουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για τις γκρι περιοχές

But wait, there’s more! Για όλα αυτά που θα παίξουμε, θα ανεβάσουμε άμεσα (θεού και Internet θέλοντος) την γνώμη μας, αλλά και όποια νέα πληροφορία που θα τσιμπήσουμε κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων μας συνεντεύξεων. Για αυτό, αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για την Gamescom 2013, ξέρετε σε ποιο site θα πρέπει να μπαίνετε πρώτα (όχι αυτό, το xgamers εννοώ)!

Όσον αφορά το τι πρέπει να περιμένουμε από την έκθεση της Κολωνίας; Οι φήμες λένε για περισσότερα παιχνίδια για τα Xbox One και PS4, με την press conference της Sony να επικεντρώνεται σε αυτή, και όχι στο PS Vita όπως είχε γίνει αναφορά στο παρελθόν. Επίσης, η EA συνηθίζει να κρατάει άσσους στο μανίκι της για την ετήσια Gamescom, όπως επίσης και η Ubisoft. Και προσωπικά, όλοι μας εδώ γύρω, ελπίζουμε η Sony να μας δώσει τελική ημερομηνία κυκλοφορίας, και η Microsoft να δώσει μία ιδέα για το πότε η νέα κονσόλα θα έρθει στα μέρα μας. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρίες, το πιθανότερο είναι να μην στραφούν σε ανακοινώσεις, και να περιοριστούν σε επίδειξη των ήδη ανακοινωμένων παιχνιδιών τους.

Κλείνοντας, για την πιο άμεση ενημέρωσή σας, θα σας πρότεινα να μας κάνετε ένα like στο Facebook εδώ, ώστε να μαθαίνετε τα πάντα την στιγμή που συμβαίνουν, αλλά και να με δείτε σε φωτογραφίες αγκαλιά με booth babes και Cosplayers (:P)! Εμείς θα τα ξαναπούμε μέχρι την έναρξη της έκθεσης, με περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα δούμε εκεί. Και του χρόνου καλά να ‘μαστε να πάμε E3. Μέχρι την στιγμή της Gamescom όμως, κλείστε τον υπολογιστή, και ρίξτε μια βουτιά στην θάλασσα, αφού οι θερμοκρασίες που επικρατούν το επιβάλλουν. Α, πάρτε και ένα σχετικό βιντεάκι :P

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ULXdHf1VL0c

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.