Μέχρι 5.5 GB RAM διαθέσιμα για τα παιχνίδια του PS4

To νέο Dualshock 4

Σύμφωνα με το Digital Foundry, το λειτουργικό σύστημα του PS4 καταλαμβάνει περίπου 3.5GB μνήμης από το σύστημα, αφήνοντας στους developers μόλις 4.5GB να αξιοποιήσουν για τα παιχνίδια τους. Άλλες πηγές αναφέρουν πως θα υπάρχει 1GB “ευέλικτης μνήμης”, η οποία θα μπορεί να ελευθερωθεί όταν οι developers δεν θέλουν κάποιες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με αναφορές, “η αρχική ποσότητα RAM που είναι εγγυημένη για τους δημιουργούς παιχνιδιών και την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούν τα παιχνίδια στο λανσάρισμα” είναι 4.5GB. Για ιστορικούς λόγους, και το λειτουργικό του Xbox One θα καταλαμβάνει 3GB από το σύνολο της διαθέσιμης μνήμης, αφήνοντας 5GB ελεύθερα για παιχνίδια και εφαρμογές. Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε να μάθουμε στην Gamescom που πλησιάζει, και το XGamers θα βρίσκεται εκεί!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.