Xbox One & PS4: Το τέλος των SDTVs

xbox-one-vs-ps4-580-75

Κάτι που λίγοι αντιλήφθηκαν (τα κομάντα του Xgamers όμως, ναι!) είναι το γεγονός ότι και το Xbox One και το PS4 δεν διαθέτουν αναλογική έξοδο (Scart, Composite, Component), δηλαδή για την σύνδεσή του με την τηλεόραση θα πρέπει να γίνει αποκλειστική χρήση HDMI. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι Standard Definition τηλεοράσεις καθίστανται άχρηστες για next-gen gaming, όπως και για τις CRTs που διαθέτουν αρκετοί.

Τέλος, η Microsoft αναφέρθηκε στην HDMI είσοδο που διαθέτει το Xbox One, τονίζοντας πως θα μπορούν οι χρήστες να συνδέσουν οποιαδήποτε άλλη συσκευή με HDMI έξοδο (πχ Xbox 360, TV box ά λα Hol TV ή ακόμη και αποκωδικοποιητή λογικά μιλώντας) στο One, και να επωφεληθούν από την ενσωμάτωσή τους στο User Intrface και στα multimedia χαρακτηριστικά της κονσόλας (να παίζετε ενώ παρακολουθείτε μία ταινία από το PC σας για παράδειγμα, ή να βλέπετε τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή κάνοντας ταυτόχρονα κλήση Skype!). Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, αν και ο Major Nelson έδωσε αρκετά σαφή απάντηση -μεταξύ άλλων- στο βίντεο που ακολουθεί.

Το PS4 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013, ενώ το Xbox One θα καθυστερήσει να βρεθεί στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.