e3 2013 recaps: Sony

17 λεπτά μετά την καθορισμένη ώρα ξεκίνησε η παρουσίαση της Sony και ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της κονσόλας για τις γιορτές του 2013.

Αρχικά λόγος έγινε για το PS Vita, το πως θα εξελιχθεί και πως θα ενσωματωθεί το οικοσύστημα του PS4. Η νέα κονσόλα της Sony θα έχει νέες εφαρμογές όπως το Skype ενώ δεν ξεφεύγει από το χορό του entairtainment. Υπηρεσίες όπως το Video Unlimited για ενοικίαση ταινιών και σειρών, το Music Unlimited για μουσική και το Flixster είναι παρούσες στο νέο σύστημα.

Οι τίτλοι που είδαμε περιελάμβαναν το The Last Of Us, ένα σύντομο trailer του The Puppeteer και του Rain ενώ το πολυαναμενόμενο Beyond Two Souls φάνηκε να τείνει περισσότερο στο action στοιχείο από ό,τι περιμέναμε χωρίς όμως να αφήσει κακές εντυπώσεις.

Ακολούθησαν 2 τίτλοι racing, το Gran Turismo 6 και το DriversClub χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να πάρει σειρά μια αποκλειστικότητα με πολύ ενδιαφέρον, το The Order 1886.

http://www.youtube.com/watch?v=Q2tVmrOwqCQ

Μετά αμέσως είδαμε το νέο installment του Killzone, το Shadow Fall και το inFamous Second Son στο οποίο όμως το trailer περιελάμβανε μόνο δυνάμεις κακού κάρμα.

http://www.youtube.com/watch?v=TJvVMijslks

Έκπληξη της βραδιάς το tech demo της Quantic Dream για το The Dark Sorcerer με απίστευτα γραφικά και σκηνοθεσία

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν με συντομία διάφοροι indie τίτλοι που μάλλον πέρασαν απαρατήρητοι για να ακολουθεί μια -ακόμη μία- ανακοίνωση του Diablo III.

Σειρά πήρε η Square Enix με 2 trailers, Final Fantasy XV και Kingdom Heats 3!

http://www.youtube.com/watch?v=Q6jLw1iDCwI

Κάπου εδώ άρχισαν τα μελανά σημεία της παρουσίασης. Το πρώτο live gameplay ήταν το Assassin’s Creed Black Flag το οποίο κόλλησε αρκετές φορές και έκλεισε εσπευσμένα.

http://www.youtube.com/watch?v=ewweK8JlxpI

To πολυαναμενόμενο Watch Dogs έτρεξε σε βίντεο και άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις στη συνέχεια ενώ έγινε γνωστό πως θα συνεργάζεται με tablet συσκευές ώστε οι παίκτες να λαμβάνουν εξωτερική βοήθεια στις αποστολές. Μετά και το NBA 2k14 ήρθε η δεύτερη έκπληξη της παρουσίασης με το Elder Scrolls Online η οποία ακολουθήθηκε από το Mad Max.

Για το τέλος η Sony κράτησε τις πιο αναμενόμενες πληροφορίες για την κονσόλα της. Το PS4 θα διαθέτει πλήρη υποστήριξη μεταχειρισμένων παιχνιδιών, δε θα διαθέτει κανενός είδους DRM και δε θα χρειάζεται σύνδεση στο internet για check-in (όπως το Xbox One).

Παράλληλα, οι multiplayer υπηρεσίες πλέον θα περιλαμβάνονται στο PSN Plus οπότε και θα είναι απαραίτητη συνδρομή για τη χρήση τους.

Δεύτερο και τελευταίο live gameplay ήταν του Destiny της Bungie το οποίο αν και πανέμορφο φάνηκε να κολλάει κι αυτό

Κλείνοντας, η υπηρεσίες cloud θα είναι διαθέσιμες από το 2014 στις Η.Π.Α και αργότερα στον υπόλοιπο πλανήτη και η τιμή της κονσόλας θα είναι 399€.

 

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.